A Préda rendezőjét alaposan kifaggatták a filmjéről – íme a legérdekesebb megjegyzései!

MOZI HÍREK – A Préda (Prey) rendezője, Dan Trachtenberg elárult ezt-azt a cím jelentőségéről és arról, mennyire lenyűgözte, ahogy Amber Midthunder elkapta a fonalat a Naru szerepét illetően.

 

 

Nagyon úgy tűnik, Amber Midthunder arra született, hogy ő alakítsa a Préda főszereplőjét, Narut. A Ragadozó (Predator) előzményfilmet a franchise rajongói a kritikusokkal együtt nagyon jól fogadták – köztük mi is – , míg sokan egyenesen azt mondják, hogy ez a sorozat egyik legjobb része. Sok néző imádta Midthundert Naru szerepében, aki még a modern tűzerőhöz való hozzáférés nélkül is félelmetes ellenfélnek bizonyul az idegen vadász számára.

Fontos volt, hogy a megfelelő személyt ültessék ebbe a szerepbe, amit Dan Trachtenberg rendező is megerősített.

A The Hollywood Reporternek adott új interjújában Trachtenberg a szereposztásról beszélve elmondta, hogy „intenzív” volt a keresés, de a folyamat sokkal könnyebbé vált, miután Midthunder bekerült a képbe. A rendező kifejtette, hogy mennyire lenyűgözte őt a meghallgatás, amely során többek között a Comanche című darabban lépett fel a társszereplő Dakota Beaversszel, nagyon kevés felkészüléssel.

„Az biztos, hogy intenzív volt. De amint elkezdtem beszélgetni Amberrel, azonnal reméltem, hogy ő Naru, mert elragadó a társasága. És amikor meghallgattuk, eljátszotta a közte és az édesanyja közötti jelenetet, ami nagyon megható volt. Aztán megcsináltuk a jelenet egy néma változatát. Néha, még filmforgatás közben is, megcsinálunk egy szóbeli jelenetet, de szavak nélkül előadva. És Amber így adta elő ezt a jelenetet, ami nagyon, nagyon erős volt. Végül ő és Dakota [Beavers] is előadtak egy jelenetet komancs nyelven, és mindössze egy napnyi nyelvtanulás és Jhane segítsége után már eredendően nagyszerűek voltak benne”.

Midthunder jól vette Naru verbális jeleneteit, de a szerephez az is kellett, hogy fizikailag is megfelelő formába kerüljön.

 

 

MOZI HÍREK - A Préda című filmben szereplő kutya tapasztalatlan, „nagy energiájú” eb volt, ami néha megnehezítette a forgatásokat, de a stáb és a stáb így is imádta őt.

 

 

Szerencsére, mint Trachtenberg elmondja, Midthunder azzal pecsételte meg a castingot, ahogyan a meghallgatás fizikai tesztjét teljesítette.

„Volt egy fizikai teszt, mivel egy kis akadálypályát állítottunk fel. Volt ott egy kaszkadőr-koordinátorunk, hogy megvizsgálja a fizikumukat, mert én nagyon nagyra tartom a swashbuckle-t. Az, ahogy egy karakter mozog, legalább annyira izgalmas lehet, mint bármi más a filmben, és Amber annyira tehetséges volt abban, hogy nem csak kúszni, ugrálni és csúszni tudott, hanem egy történetet is elmesélt ezeken a mozdulatokon belül, ami nagyon fontos egy olyan filmben, ahol a történetet nagyrészt akciókon keresztül mesélik el. Szóval ő egy hihetetlen felfedezés volt, az biztos.”

 

Miért éppen Préda?

 

Az egyik legfontosabb különbség, amit ez a film az elődeihez képest mutat, hogy ez az egyetlen olyan rész, amelynek címében nem szerepel a „Ragadozó” szó. Az előző négy film után (nem számolva az AvP-mozikat) a Prey-t sokan már a hivatalos cím megjelenése előtt Ragadozó 5-ként emlegették. Ami azt illeti, hogy miért döntöttek a Prey mellett, Dan Trachtenberg az interjújában azt mondja, hogy nem gondolta, hogy másképp zöld utat kaphatna a film. Az ötlet az volt, hogy a filmet egy laza spinoffként dobják be, mivel akkoriban a Ragadozók is fejlesztés alatt állt, és a Prey-t meg kellett különböztetni.

„Tudtam, hogy csak úgy egyezhetnek bele, hogy megcsinálják ezt a másfajta Predator-filmet, ha úgy állítom be, mint amilyen a Zsivány Egyes vagy a Solo a Star Wars-franchise-nak. Tehát a Préda is ez a másik dolog lenne, és a cím tényleg azt sugallja, hogy ez egyfajta tükör a fő franchise-nak.”

A Préda ugyanolyan kettős jelentéssel bír, mint a Ragadozó.

Trachtenberg tudta, hogy olyan nevet kell kitalálnia, ami jól áll a szériának annak ellenére, hogy a címben nem szerepel a Ragadozó szó. A rendező elmagyarázza, hogy a Prédában volt valami, amit mindenki értékelt, mivel ugyanazzal a kettős jelentéssel jött, ami tökéletesen működött a Ragadozóhoz képest. Míg a „Ragadozó” a szörnyekre és az emberekre egyaránt vonatkozhatott, ugyanez elmondható a „Prédáról” is, ahogy az új filmben látható.

„Szóval ez volt a kezdeti pitchben, aztán elkezdtem más címeket is tesztelni. De mindenki nagyon beleszeretett a Prédába és szerintem azért működik olyan jól, mert pontosan ugyanaz a kettős jelentése van, mint a Ragadozónak. Van rá precedens. Más filmek is használtak különböző címeket, amelyek még mindig egy másik IP-n belül vannak, és azt hiszem, ez a film bizonyítja, hogy anélkül is lehet sikert elérni, hogy valamit második résznek, >>Kezdődik<<-nek vagy bárminek neveznénk”.

A Prey a Hulun, illetve Magyarországon a Disney+ kínálatában tekinthető meg.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu