A Halálhajó „bemocskolta” volna a Star Treket?! A rendezőt kérdezték

MOZI HÍREK – A Paramount vezetőit „sokkolta” Paul W.S. Anderson Halálhajó (Event Horizon) című horrorfilmje, sőt az egyikük meg is jegyezte, hogy az „beszennyezheti” a Star Treket.

 

 

A Halálhajó 25 év elteltével kultikus rajongótáborra tett szert, és sokan a valaha készült egyik legjobb horror sci-fi filmnek tartják. A Philip Eisner által írt és Paul W.S. Anderson által rendezett mozi a jövőben játszódik, és egy mentőcsapatot követ, akik egy eltűnt űrhajóra szállnak fel, abban a reményben, hogy túlélőket találnak, de amit ehelyett találnak, az kész rémálom. Az 1997. augusztus 15-én bemutatott film főszereplői Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan és Joely Richardson.

A film közelgő 25. évfordulója alkalmából Anderson a Variety-nek adott új interjújában sokat mesélt a Halálhajóról.

A megjelenése idején tényleg nem sok olyan nagyjátékfilm jelent meg, ami ehhez hasonló lett volna. A Paramount vezetőit nyilvánvalóan „sokkolta”, amit láttak, amikor Anderson a Halálhajón dolgozott, és ahogy a filmkészítő elmagyarázza, ez azt eredményezte, hogy „sok kemény megjegyzést” kapott.

„Azt hiszem, a Paramountot egy kicsit sokkolta a dolog. Benne volt ez a sok durva horror és ez a sok felkavaró kép. Nem hiszem, hogy a stúdióban bárki is látott volna ilyesmit korábban, mert Angliában forgattam. Általában a stúdióból az emberek megnézik, amit a fő egység forgat, de az összes horrorisztikus dolgot a második egység készítette, amit én rendeztem hétvégenként. Nem hiszem, hogy a stúdióban bárki is megnézte volna a második egység anyagát, így nem látták a felnyársalásokat, a többi ember szemének kiszúrását és a beleket. Rengeteg kemény megjegyzést kaptam.”

Az interjúban Anderson azt is elmondja, hogy a Paramountnál egy személy azt sugallta neki, hogy egy ilyen szörnyű képi világot bemutató űrfilm elkészítése potenciálisan bemocskolhatja a Star Trek márkát.

„Valaki azt mondta nekem: >>Mi vagyunk az a stúdió, amelyik a Star Treket készíti!<< Nemcsak a filmemtől voltak elborzadva; úgy érezték, hogy valahogy beszennyezem a Star Treket, mert ez is az űrben játszódik, és ilyen szörnyűségek történnek benne.”

A 25. évforduló tiszteletére már kapható a Halálhajó új, limitált kiadású 4K Ultra HD Blu-Ray Steelbookja. Ami Andersont illeti, novemberben forgatja következő filmjét, az In the Lost Lands című alkotást Milla Jovovich és Dave Bautista oldalán.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu