Menu

Pachter: 100 millió előfizető a Game Passon, ha az Activision kínálata is ott lesz!

A Wedbush Securities népszerű elemzője, Michael Pachter szerint ha a Microsoft zöld utat kap az Activision Blizzard felvásárlására (erre a szabályzók, így az amerikai FTC és az egyesült királysági CMA engedélyére is szüksége lesz…), akkor jelentősen megnövekedhet a szolgáltatás előfizetői tábora.

 

Pachter a Yahoo Finance Live-on ismerte be, hogy tévedett, amikor az Xbox Game Pass eredeti elképzelését kétségbe vonta. Néhány éve hülyeségnek tartotta a Microsoft elgondolását az előfizetéses szolgáltatással, ahol mindenki a játékért való jogért fizet, és nem volt elég sok játék akkor. Ezután elkezdett a Microsoft bevásárolni, így hat független stúdiót (amik közül az Obsidian a legnagyobb) is behúzott, amit jónak tart. Ezután viszont a Bethesda és annak összes stúdiója és IP-je következett, most pedig az Activision Blizzardon a sor.

Ezzel az Egyesült Államok negyedik nagy játékkiadója lesz a redmondi cégből, és ez az óriás méret lehetővé teszi, hogy a Game Pass-előfizetést valóban támogathassa. A jövőbeli elképzelés az, hogy a konzol kiessen a képletből, és a felhőt használva bármelyik kijelzőn elérhetjük a játékokat. Ennek potenciális piaca 3,5 milliárd ember lehet, és ezért Pachter úgy véli, hogy bár ekkora számot nem fog elérni a Microsoft, de abban biztos, hogy a 25 milliós tábor négyszeresére nő, így 100 millió előfizetéje lesz a Game Passnak.

Pachter szerint az FTC-nek nincs jogi alapja megakadályozni a felvásárlást. A szövetségi kereskedelmi bizottság megpróbálhatja, ha azt mondja, hogy a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlása után eltávolítja a játékokat a PlayStation platformról, de a redmondi cég már blogposztban és tweetben is mondta, hogy nem áll ilyesmi a szándékában, mert vannak szerződések, amiket tiszteletben fognak tartani (lásd a három Call of Duty-játékról szóló megállapodás a PlayStationön).

Szerinte októberre készüljünk, mert a bejelentés óta addigra kilenc hónap telik el, és ha október végére „nem harap a csalira az FTC”, akkor a redmondiak bemondják, hogy az év végére lezárják a tranzakciót, de ettől függetlenül Pachter nem lát semmilen akadályt, és legkésőbb január 15-ére hivatalosan is a Microsofté lesz az ActiBlizz, és részvényenként 95 dollárt kapnak a kiadó részvényesei. Ez az ő árazási célpontja.

Nem kizárt, hogy jó meglátása van.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu