Pachter: 100 millió előfizető a Game Passon, ha az Activision kínálata is ott lesz!

A Wedbush Securities népszerű elemzője, Michael Pachter szerint ha a Microsoft zöld utat kap az Activision Blizzard felvásárlására (erre a szabályzók, így az amerikai FTC és az egyesült királysági CMA engedélyére is szüksége lesz…), akkor jelentősen megnövekedhet a szolgáltatás előfizetői tábora.

 

Pachter a Yahoo Finance Live-on ismerte be, hogy tévedett, amikor az Xbox Game Pass eredeti elképzelését kétségbe vonta. Néhány éve hülyeségnek tartotta a Microsoft elgondolását az előfizetéses szolgáltatással, ahol mindenki a játékért való jogért fizet, és nem volt elég sok játék akkor. Ezután elkezdett a Microsoft bevásárolni, így hat független stúdiót (amik közül az Obsidian a legnagyobb) is behúzott, amit jónak tart. Ezután viszont a Bethesda és annak összes stúdiója és IP-je következett, most pedig az Activision Blizzardon a sor.

Ezzel az Egyesült Államok negyedik nagy játékkiadója lesz a redmondi cégből, és ez az óriás méret lehetővé teszi, hogy a Game Pass-előfizetést valóban támogathassa. A jövőbeli elképzelés az, hogy a konzol kiessen a képletből, és a felhőt használva bármelyik kijelzőn elérhetjük a játékokat. Ennek potenciális piaca 3,5 milliárd ember lehet, és ezért Pachter úgy véli, hogy bár ekkora számot nem fog elérni a Microsoft, de abban biztos, hogy a 25 milliós tábor négyszeresére nő, így 100 millió előfizetéje lesz a Game Passnak.

Pachter szerint az FTC-nek nincs jogi alapja megakadályozni a felvásárlást. A szövetségi kereskedelmi bizottság megpróbálhatja, ha azt mondja, hogy a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlása után eltávolítja a játékokat a PlayStation platformról, de a redmondi cég már blogposztban és tweetben is mondta, hogy nem áll ilyesmi a szándékában, mert vannak szerződések, amiket tiszteletben fognak tartani (lásd a három Call of Duty-játékról szóló megállapodás a PlayStationön).

Szerinte októberre készüljünk, mert a bejelentés óta addigra kilenc hónap telik el, és ha október végére „nem harap a csalira az FTC”, akkor a redmondiak bemondják, hogy az év végére lezárják a tranzakciót, de ettől függetlenül Pachter nem lát semmilen akadályt, és legkésőbb január 15-ére hivatalosan is a Microsofté lesz az ActiBlizz, és részvényenként 95 dollárt kapnak a kiadó részvényesei. Ez az ő árazási célpontja.

Nem kizárt, hogy jó meglátása van.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu