Hogwarts Legacy 2023-ra csúszik, de legalább biztos megjelenési dátummal!

Egy második nagyobb késéssel, bár nem ilyen hosszan, de a jövő évre csúszik a Harry Potteres játék.

 

A nagy érdeklődésre számot tartó Harry Potter-játék, a Hogwarts Legacy új megjelenési dátummal 2023. február 10-re csúszik. Ez PC-re, PlayStationre és Xboxra szól, a Switch megjelenése pedig egy „hamarosan nyilvánosságra hozandó” időpontban lesz. Ez már a második alkalom, hogy a Harry Potter varázslóvilág 1800-as éveiben játszódó nyílt világú akció-RPG késik, először 2021-ről 2022-re(új fülön nyílik meg), majd 2022-es ünnepi megjelenésre tűzték ki, most pedig 2023 első negyedévére csúszik.

„A csapat izgatottan várja, hogy játszhassatok, de még egy kis időre van szükségünk, hogy a lehető legjobb játékélményt nyújthassuk” – áll a Hogwarts Legacy Twitterén közzétett közleményben.

Egy második közleményt, amelyet az Avalanche Software közösségi menedzsere, Chandler Wood adott át, szintén a Twitterre tettek ki. „Lehet, hogy csalódottak vagytok, hogy a játékot 2022-ből kitolták” – mondta Wood – „Izgatottak vagyunk, hogy végre egy olyan megjelenési dátumot adhatunk, aminek örülhettek.”

A Hogwarts Legacy hosszú és mozgalmas fejlesztési történetet tudhat maga mögött. Nyilvánosan ez 2018-ban kezdődött, amikor egy kiszivárgott videó arra utalt, hogy a WB Avalanche stúdiójában egy Harry Potter Magic Awakened nevű játék fejlesztés alatt áll. A dolgok valójában néhány évvel később kissé „elvadultak”. Miközben a Harry Potter alkotója, J.K. Rowling még 2020-ban néhány meglehetősen nyíltan transzfób nézetet tweetelt ki, a Hogwarts Legacy fejlesztői harcoltak azért, hogy egy transz-inkluzív karakterkészítő szerepeljen az RPG-ben. A stúdió emellett PR-csatát vívott Troy Leavitt: egy olyan producer körül, aki korábban társadalomellenes videókat posztolt a YouTube-ra. Troy Leavitt később lemondott.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu