DCEU halállista – Minden DCEU-film, amit töröltek, vagy sosem készült el

TOPLISTA – Számos DCEU-filmet jelentettek be az évek során, de csak néhány valósult meg közülük. Íme az összes film, amit töröltek.

 

 

A DC Extended Universe hírhedt arról, hogy nehezen tudott megfelelő, összefüggő univerzumot létrehozni. Míg a Marvel Cinematic Universe hamarosan hat Bosszúállók-filmet fog tartalmazni, addig a DC egyetlen Igazság Ligája-folytatást sem tudott összehozni. Számos más DC-film, köztük a Plastic Man, Lobo és Nightwing alapján készült filmek is fejlesztés alatt állnak. A DCEU gyenge eredményei miatt azonban csak az idő fogja megmutatni, hogy ezek valóban elkészülnek-e.

A DC számára viharos időkben, amikor a The Flash és az Aquaman sztárjai körül komoly viták voltak, Batgirl volt a fény a sötétségben. Mégis, Hollywoodban példátlan módon a Batgirl-t törölték, miután már az utómunkálatokba kezdett. A Batgirl sajnos csatlakozott azon DC-filmek hosszú listájához, amelyek soha nem kerülnek a mozikba. Íme a DCEU összes olyan filmje, amelyet az évek során töröltek.

 

MOZI HÍREK - Superman helyzete a DCEU-ban az Igazság Ligája óta bizonytalan, de a Warner Bros. és a Discovery új fúziója visszarepítheti őt a rivaldafénybe.

 

  1. Az acélember 2

 

Zack Snyder Az acélember 2013-ban jelent meg, és ez volt az a film, amely elindította a DCEU-t. Az Acélember 2 fejlesztése hamarosan követte, de a folytatásra sosem került sor. A Deadline 2020-ban számolt be arról, hogy a folytatás már nincs aktív fejlesztés alatt. Zack Snyder később elárulta, hogy szó volt a DC szupergonosz Brainiac megjelenéséről, valamint a Fantom Zónában maradt kriptoniakról.

 

 

  1. New Gods

 

A Warner Bros. 2018-ban felbérelte Ava DuVernay-t, hogy rendezze meg a DC New Gods című sorozatán alapuló filmet. A The Hollywood Reporter 2021 elején hozta nyilvánosságra, hogy a filmet Zack Snyder Justice League című filmjének megjelenése után törölték. Darkseid volt a főszereplője Zack Snyder Igazság Ligájának, de ő volt az Új istenek főgonoszának is. A stúdió nyilvánvalóan időt akart a karakter megjelenései között. DuVernay a Twitteren osztotta meg, hogy a törölt filmben a DC Comics karakterei, Big Barda, Granny Goodness, Highfather és Mister Miracle is szerepeltek volna.

 

MOZI HÍREK - A Warner Bros. úgy tűnik, hogy példátlan lépésre szánta el magát, és teljesen törölte a Batgirl-filmet, amely mostantól nem jelenik meg sem a mozikban, sem az HBO Max-on...

 

  1. Batgirl

 

A listán szereplő többi filmmel ellentétben a Batgirl nemcsak a forgatásokat fejezte be, amikor törölték, hanem már az utómunkálatoknál tartott. A film főszereplője az énekesnő és az In the Heights sztárja, Leslie Grace volt Batgirl, Brendan Fraser pedig a DC főgonoszát, Firefly-t alakította. A Warner Bros. Discovery fontolóra vette, hogy 2022 áprilisában a mozikban is bemutatja a filmet, mielőtt az a döntés született, hogy egyáltalán nem adják ki a filmet. A The Wrap beszámolója szerint a stúdió vezetői úgy vélték, hogy a film nem működik, illetve nem illeszkedik ahhoz az elképzelésükhöz, hogy a DC-címek „nagy mozis eseményfilmek” legyenek.

 

MOZI HÍREK - A #MakeTheBatfleckMovie ismét trendi az új Batman mozikba kerülése után.

 

  1. The Batman (Ben Affleck-verzió)

 

Mielőtt A denevérember elindította volna az új filmes univerzumot, a DCEU egyik belépőjének szánták. A filmhez Ben Affleck volt a főszereplő és egy ideig a producer, író és rendező is. Miután Matt Reeves-t bevonták A denevérember rendezésébe, a tervek szerint a köpenyes keresztes lovag egy fiatalabb változatára koncentráltak volna (így került a filmbe Robert Pattinson). A The Batman aztán annyira eltért az eredeti tervektől, hogy végül elhagyta a DCEU-t.

 

 

  1. Deathstroke

 

Joe Manganiellót egykor a Gareth Evans által rendezett Deathstroke szólófilm főszereplőjének szánták. Manganiello később Josh Horowitz Happy Sad Confused podcastjében megosztotta, hogy „amikor a por leülepedett, nem tartották elsődlegesnek, hogy egy 40 millió dolláros filmet készítsenek egy gonosztevő eredettörténetéről, amelyben megmutatják a háttértörténetet”. 2022-ig Manganiello csak az Igazság Ligája egyik utójelenetében tűnt fel Deathstroke-ként, valamint egy kisebb szerepben Zack Snyder Igazság Ligája című filmjében.

 

 

  1. Cyborg

 

Ray Fishernek a Cyborgban kellett volna visszatérnie, amit korábban 2020 áprilisára terveztek. Abban a hónapban, amikor a filmnek meg kellett volna jelennie, még mindig nem készült el. Fisher egy Twitch-streamben jelentette be, hogy tudomása szerint még mindig „vannak tervek”. Számos más probléma miatt megromlott a kapcsolat Fisher és a Warner Bros. között. Fisher nem volt hajlandó együtt dolgozni a DC Films elnökével, Walter Hamadával, és később a Twitteren jelentette be, hogy a stúdió az ő karaktere nélkül lépett tovább.

 

Az Öngyilkos osztag és a Galaxis őrzői filmek rendezője, James Gunn azt mondja, nem szeretné, hogy Joker szerepeljen a filmjeiben, és inkább ismeretlen karaktereket szeretne bemutatni a közönségnek. 

 

  1. Harley Quinn vs. Joker

 

A Harley Quinn vs. the Joker munkacímet kapta a 2016-os Öngyilkos osztag folytatása. A film tovább vizsgálta volna a Jared Leto által alakított Joker és Margot Robbie által alakított Harley Quinn kapcsolatát. A társrendezők, társproducerek és társ-forgatókönyvírók, Glenn Ficarra és John Requa úgy tervezték, hogy a film olyan lesz, mint a Bad Santa és a This is Us keveréke. A Forbes később, 2019-ben arról számolt be, hogy a film már nem halad előre.

 

Leto az egész forgatás alatt Jokerként működött, és ez alaposan meg is viselte a kollégáit.

 

  1. Joker (Jared Leto verzió)

 

2018-ban a Variety arról számolt be, hogy Leto Jokerje saját szólófilmet kap. Leto a főszerepet és a produceri feladatokat is ellátná, a film pedig további Öngyilkos osztag spin-offokat eredményezne. Helyette végül Todd Phillips 2019-es Joker-filmje készült el, amelyben Joaquin Phoenix alakította a címszerepet. Leto sosem játszotta újra a szerepét, ami lehetővé tette, hogy Morbius néven Marvel-legendává váljon.

 

 

  1. Zöld Lámpás folytatások

 

Ryan Reynolds Zöld Lámpása egy új DC-univerzum kezdetének volt hivatott lenni. A kiábrándító pénzügyi eredmények és a negatív kritikák arra késztették a Warner Bros-t, hogy minden folytatásról lehúzza a rolót. Reynolds ezután a Deadpool-franchise-ba lépett át, ahol folyamatosan gúnyt űzött a Zöld Lámpás-filmből.

 

Azonban még így sem biztos, hogy a hősökből – Batman, Csodanő, Aquaman, Cyborg, Villám – álló liga meg tudja menteni a bolygót a katasztrófától.

 

  1. Az Igazság Ligája folytatásai

 

Az Igazság Ligája folytatását eredetileg 2019-re tervezték, és Snyder visszatért a rendezői székbe. Azonban 2017 végén a Variety arról számolt be, hogy már nem tervezik Snyder visszatérését. Az Igazság Ligája moziváltozata nem képviselte Snyder elképzeléseit, és rossz fogadtatásban részesült. Az évekig tartó rajongói igények és az HBO Max felemelkedése oda vezetett, hogy 2021-ben megjelent egy rendezői vágás. A folytatás iránti rajongói érdeklődés ellenére azonban a Warner Bros. vezetői (a New York Times-on keresztül) Zack Snyder Igazság Ligáját „történetmesélői zsákutcának – egy utcának, amely nem vezet sehova” nevezték.

 

 

  1. The Trench (Titokban egy Black Manta-film volt)

 

A Warner Bros. bejelentette, hogy 2019 elején egy kisebb költségvetésű DC-filmet terveznek, amelynek középpontjában a Trench királysága áll. A horror témájú Aquaman spin-off, a The Trench egyik producere az Aquaman és A kísértés rendezője, James Wan volt. A film az Aquaman és az Elveszett királyság előtt került volna a mozikba. A film törlése után Wan elárulta, hogy a The Trench titokban egy Black Manta-film volt.

 

 

  1. The Wonder Twins

 

Az HBO Max 2022 februárjában jelentette be, hogy egy, a Wonder Twins nevű ikertestvér szuperhősduóról szóló filmet terveznek. A Riverdale sztárja, KJ Apa és az Alexa & Katie-ből ismert Isabel May kapta Zan és Jayna szerepét. Mivel a WarnerMedia egyesült a Discoveryvel, a Wonder Twins-t törölték. A Warner Bros. Discovery elnök-vezérigazgatója, David Zaslav úgy látta, hogy a film nem tud majd elég megtérülést generálni.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu