Lies of P: milyen erős gép kell PC-n a „Pinokkió Soulshoz?” [VIDEO]

Nem vicc: a Round8 Studio és a Neowiz játéka eléggé erősen hasonlít arra, amit a FromSoftware máig érthetetlen módon PlayStation 4-exkluzív 2015-ös terméke, a Bloodborne mutatott fel.

 

A Lies of P Steam-oldalán felbukkant, hogy milyen rendszerigényre érdemes felkészülni, hogy játszhassuk a játékot. Nézzük is:

 

Minimum rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64 (verziószámot nem említettek; nagy eséllyel a Windows 11 is oké)
  • Processzor: Intel Core i5-7500 vagy AMD Ryzen 3 1200, vagy jobb
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4 GB VRAM-mal) vagy AMD Radeon RX 560 (4 GB VRAM-mal), vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • DirectX: DX12
  • Szabad tárhely: nem ismert

 

Ajánlott rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64 (verziószám nincs közölve, Windows 11?)
  • Processzor: Intel Core i7-8700 vagy AMD Ryzen 5 3600, vagy jobb
  • Videókártya: Nvidia GeForce RTX 2060 vagy AMD Radeon RX 6700, vagy jobb
  • Memória: 16 GB RAM
  • DirectX: DX12
  • Szabad tárhely: nem ismert

 

Már tavaly májusban is korrekt módon összefoglaltuk, miről szól a játék: „Krat elhagyatott vasútállomásán térünk magunkhoz (ezt a szokatlan helyen történő ébredést eléggé sok játék használja, nem?). A város tele van őrülettel, és egyetlen kiindulópontunk van. Előttünk van egy cetli, amin annyit olvashatunk, hogy találjuk meg Gepetto urat, aki a városban tartózkodik. Naná, hogy Pinokkiót irányíthatjuk, de itt egy bábu mechanoid lesz. Senkiben sem lesz érdemes bízni, ugyanis senki sem fog nekünk segíteni Gepetto megtalálásában.

Mindig hazudni kell a többieknek, hogy emberré váljunk, így már emiatt is lehetne mondani, hogy a klasszikus sztori ihlette a Lies of P-t, ami egy Souls-klón lesz egy sötét, könyörtelen századfordulós világban. (Ennek amúgy Belle Epoque a szakkifejezése; ez az 1880-1914 időszakot takarja.) Az emberiség odaveszett ebben a korábban még szép városban, ami inkább egy élő pokollá változott, tele sikításokkal. Egy elegáns világról van szó, tele feszültséggel, egy mélyebb harci rendszerrel, illetve egy magával ragadó történettel. (Persze az alapsztorit mindenki ismeri: emberré válás a cél, de ennek kerete lehet még érdekes.)

Krat városa remekül ábrázolja az összeomlást. Egymáshoz kapcsolódó, procedurálisan (mondhatni véletlenszerűen) generált küldetésekkel rendelkezik a játék, és ezek végkimenetele attól függ, hogy miként hazudunk, és a döntéseink meghatározzák majd a történet végét is. Többféleképpen is lehet fegyvereket kombinálni, hogy valami újat hozhassunk létre. A legjobb kombinációk után kutatni kell, de így cserébe valami igazán különleges lehet a kezeink között. Mivel Pinokkió egy bábu, változtathatunk testrészein, amivel új képességekre tehet szert, de nem minden újítás jó a harcokra: lesz, ami máshol lesz használható „alkatrész”.”

A Lies of P (aminek Gamescomos videóját is beágyaztuk) 2023 során jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu