PlayStation Plus: miket kapunk szeptemberben?

A nyár utolsó napja kissé találó időzítés, hiszen a Sony újabb korszakot indított nemrég el, és nem biztos, hogy fényes lesz ez.

 

Nem éppen arra gondolunk, hogy a PlayStation Plus három előfizetési szintű rendszerré változott (ennek a belépő kategóriája, az Essential egyezik meg a régi eredetivel), hanem arra, hogy az Egyesült Államokon kívül mindenhol árat emelt a Sony, és Japánnak szeptember 15-étől megy fel a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition ára (hazánkban az 50 eurós áremelés pedig 20 ezer forinttal növelte meg a konzol árát).

És hatalmas meglepetés nem történt, ugyanis ezúttal is volt szivárgás a szeptemberi PlayStation Plus Essential játékkínálattal kapcsolatban, és mivel eddig szinte tökéletes volt, ami a francia Dealabs oldalon olvashattunk, néha napokkal a hivatalos közlés előtt, ez alapján billbil-kunt a Sony egyszerűen nem tudja megállítani, de az áremeléses lépésük után talán mondhatjuk, hogy megérdemlik.

Érdekesség, hogy ezúttal csak egy játékból kapunk natív PlayStation 5-ös verziót. Ez azért is felettébb szomorú, mert mostanában gyakori volt, hogy egyszerre kettő cím is rendelkezett ilyennel a háromból. De mindegy is. Az első játék a listán a Need For Speed: Heat 2019-ből. A Ghost Games utolsó játéka, mielőtt a licenszet az Electronic Arts visszaadta volna a Criterionnak, a „szellemes” stúdió pedig vissza lett fokozva kisegítő stúdióvá (EA Gothenburg). A második egy, csak PlayStation 5-tel rendelkezőknek elérhető játék, a TOEM, amiben az autóversenyzés helyett a fotózás játssza a főszerepet. A harmadik pedig egy verekedős játék: ez az ArcSys-től (Arc System Works) a Granblue Fantasy Versus PlayStation 4-re. A játéklistát a PlayStation Blog is megerősítette: a szivárgás most sem tévedett. A játékok október harmadikáig lesznek elérhetőek.

Szeptember ötödikéig még elérhetőek az augusztusi játékok (Yakuza: Like A Dragon – PlayStation 5, PlayStation 4; Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Cross-Gen Deluxe Bundle – PlayStation 5, PlayStation 4; Little Nightmares – PlayStation 4). Az augusztusi címek köröket vernek a szeptemberiekre.

De a PlayStation Plus Extra listát is közölte a cég: Ezek az alábbiak: Deathloop (PS5), Assassin’s Creed Origins (PS4), Watch Dogs 2 (PS4), Dragon Ball Xenoverse 2 (PS4), Spiritfarer: Farewell Edition (PS4), Chicory: A Colorful Tale (PS4), Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5 (PS5, PS4), Alex Kidd in Miracle World DX (PS5, PS4), Rabbids Invasion: The Interactive TV Show (PS4), Rayman Legends (PS4), Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition (PS4). Végezetül a PlayStation Plus Premium lista: Syphon Filter 2 (PS1), The Sly Collection (PS3), Sly Cooper: Thieves in Time (PS3), Bentley’s Hackpack (PS3), Toy Story 3 (PSP), Kingdom of Paradise (PSP). A PS Plus Extra/Premium játékok szeptember 20-án jönnek!

Forrás: PS Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu