Menu

PlayStation Plus: miket kapunk szeptemberben?

A nyár utolsó napja kissé találó időzítés, hiszen a Sony újabb korszakot indított nemrég el, és nem biztos, hogy fényes lesz ez.

 

Nem éppen arra gondolunk, hogy a PlayStation Plus három előfizetési szintű rendszerré változott (ennek a belépő kategóriája, az Essential egyezik meg a régi eredetivel), hanem arra, hogy az Egyesült Államokon kívül mindenhol árat emelt a Sony, és Japánnak szeptember 15-étől megy fel a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition ára (hazánkban az 50 eurós áremelés pedig 20 ezer forinttal növelte meg a konzol árát).

És hatalmas meglepetés nem történt, ugyanis ezúttal is volt szivárgás a szeptemberi PlayStation Plus Essential játékkínálattal kapcsolatban, és mivel eddig szinte tökéletes volt, ami a francia Dealabs oldalon olvashattunk, néha napokkal a hivatalos közlés előtt, ez alapján billbil-kunt a Sony egyszerűen nem tudja megállítani, de az áremeléses lépésük után talán mondhatjuk, hogy megérdemlik.

Érdekesség, hogy ezúttal csak egy játékból kapunk natív PlayStation 5-ös verziót. Ez azért is felettébb szomorú, mert mostanában gyakori volt, hogy egyszerre kettő cím is rendelkezett ilyennel a háromból. De mindegy is. Az első játék a listán a Need For Speed: Heat 2019-ből. A Ghost Games utolsó játéka, mielőtt a licenszet az Electronic Arts visszaadta volna a Criterionnak, a „szellemes” stúdió pedig vissza lett fokozva kisegítő stúdióvá (EA Gothenburg). A második egy, csak PlayStation 5-tel rendelkezőknek elérhető játék, a TOEM, amiben az autóversenyzés helyett a fotózás játssza a főszerepet. A harmadik pedig egy verekedős játék: ez az ArcSys-től (Arc System Works) a Granblue Fantasy Versus PlayStation 4-re. A játéklistát a PlayStation Blog is megerősítette: a szivárgás most sem tévedett. A játékok október harmadikáig lesznek elérhetőek.

Szeptember ötödikéig még elérhetőek az augusztusi játékok (Yakuza: Like A Dragon – PlayStation 5, PlayStation 4; Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Cross-Gen Deluxe Bundle – PlayStation 5, PlayStation 4; Little Nightmares – PlayStation 4). Az augusztusi címek köröket vernek a szeptemberiekre.

De a PlayStation Plus Extra listát is közölte a cég: Ezek az alábbiak: Deathloop (PS5), Assassin’s Creed Origins (PS4), Watch Dogs 2 (PS4), Dragon Ball Xenoverse 2 (PS4), Spiritfarer: Farewell Edition (PS4), Chicory: A Colorful Tale (PS4), Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5 (PS5, PS4), Alex Kidd in Miracle World DX (PS5, PS4), Rabbids Invasion: The Interactive TV Show (PS4), Rayman Legends (PS4), Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition (PS4). Végezetül a PlayStation Plus Premium lista: Syphon Filter 2 (PS1), The Sly Collection (PS3), Sly Cooper: Thieves in Time (PS3), Bentley’s Hackpack (PS3), Toy Story 3 (PSP), Kingdom of Paradise (PSP). A PS Plus Extra/Premium játékok szeptember 20-án jönnek!

Forrás: PS Blog

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu