A Sony és a Tencent is részesedést szerzett a FromSoftware-ben!

A két cég együtt a japán stúdió részvényeinek 30,34%-át birtokolja.

 

A Kadokawa Corporation, a FromSoftware anyavállalata közölte, hogy a Tencent Holdings alá tartozó Sixjoy Hong Kong, illetve a Sony Group birtokában levő Sony Interactive Entertainment is komoly részvénycsomagot vásárolt meg a legutóbb az Elden Ringgel kiemelkedő játékot készítő FromSoftware-ből. A Tencent 16,25%-ot, míg a Sony 14,09%-ot szerzett mg a cég részvényeiből, de a legnagyobb részvénytulajdonos továbbra is a Kadokawa Corporation (ami megtartotta a teljes maradékot, 69,66%-ot).

A japán cég közleménye szerint  a Kadokawa alapvető stratégiája a nemzetközi technológiával kevert médiamix, ami a szellemi tulajdon (IP) stabil létrehozását támogatja. Ez különböző portfóliós tartalmakból áll, elsősorban a kiadványok, videók, játékok, webes szolgáltatások és az oktatási üzletágakban, valamint ezen IP globális szinten történő elterjesztését is jelenti a technológia kiterjesztett használata révén a fenntartható növekedés és a vállalati érték közép- és hosszú távú növelése érdekében. A FromSoftware a játéküzletágat mozgatja a világsikerű játékaival (pl. Sekiro: Shadows Die Twice, Elden Ring), kihasználva a fejlett játék IP-fejlesztési erejét. A játéküzletág további bővítését szem előtt tartva a csoport a játék IP létrehozására, fejlesztésére és bevezetésére vonatkozó képességek fejlesztését a csoport egyik legfontosabb prioritásaként ismeri el.

A Tencent 2016-ban tőkét szerzett a Guangzhou Tianwen Kadokawa Animation and Comics Co., Ltd.-ben, a Kadokawa egyik leányvállalatában. Mind a két cég közösen támogatja a kínai piacot célzó médiamixes stratégiáját. A Kadokawa-Tencent páros tavaly októberben tőke- és üzleti szövetségi megállapodást kötött, hogy megerősítsék stratégiai szövetségüket az anime és a játék területén. A Sony-val a Kadokawa a nemzetközi közvetlenül fogyasztóknak szánt üzleti tevékenységéhez, a márkás hardverhez és játékiparhoz kapcsolódó területek széles skáláján alakított ki együttműködési üzleti kapcsolatot. Tavaly februárban már megállapodás volt a Sony-val egy részvénycsomagról (a Kadokawában 1,93%-ot vettek), hogy új IP jöjjön létre, és maximalizálja a meglévő IP felhasználását az anime és a játék területén.

A részvényvásárlással a FromSoftware így proaktívan tud befektetni a saját maga számára erőteljesebb játék IP fejlesztésébe, erősítheti a fejlesztési képességeit, és olyan kereteket igyekszik létrehozni, amelyek lehetővé teszik saját kiadói tevékenységének kiterjesztését a jelentősen növekvő globális piacon.

Röviden az a lényeg, hogy a Tencenttel a kínai és mobilos terjeszkedés valósulhat meg, míg a Sony-val az animés érintettség mellett a fejlesztési, önkiadási opció is megvalósulhat a FromSoftware számára.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu