Hódít a Steam Deck – mérföldkőhöz ért a Valve az új kézikonzoljával!

Már ötezer ellenőrzött, kompatibilis játék van a Steam Decken – ez az összes Steamen elérhető cím tíz százaléka!

 

 

A Valve a héten újabb mérföldkőhöz érkezett a Steam Deck esetében, amikor elárulta, hogy most lépte át az 5000 ellenőrzött, kompatibilisan játszható játékot a hordozható játékkonzolján. Nem rossz, tekintve, hogy a Steam katalógusában a legutóbbi, 2021-es számláláskor alig több mint 50 000 játék volt.

A játékoknak négy kategórián kell megfelelniük ahhoz, hogy „Ellenőrzöttnek” minősüljenek, és megkapják az értékes zöld pipát.

A négy szempont, amelyeket ki kell pipálni, a következő: Input, Display, Seamlessness, and System Support. Ha egy játék nem teljesíti mindegyiket, de bizonyos kikötésekkel mégis játszható, akkor csak „játszhatónak” minősül.

A „Játszható” azt jelentheti, hogy a játékon belüli szövegek némelyike túl kicsi ahhoz, hogy el lehessen olvasni, vagy hogy a játékban nem Steam Deck kontroller ikonok jelenjenek meg. A Valve rendelkezik egy részletesebb ellenőrző listával, amely a fejlesztőknek mindent megad, amire szükségük van, mielőtt játékukat benyújtják a kompatibilitási felülvizsgálatra. Ez a folyamat általában körülbelül egy hetet vesz igénybe a benyújtástól számítva.

Az 5000 elég lenyűgöző szám, ha figyelembe vesszük a Steamen található játékok hatalmas mennyiségét. Ahogy egyre több Steam Decket szállítanak ki a Valve célul tűzte ki, hogy egyre több Steam játék válik ellenőrzötté vagy játszhatóvá, különösen a korábban nem támogatott játékok.

Forrás: Backlinko, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu