Streamelésre szánt Steam Decket is piacra dobhat a Valve!

Gabe Newellék módosítani fognak a Steam Deck témáján, méretén és alakzatán is.

 

A VGC lefordította a Famitsu interjúját, miután a Steam Deck több ázsiai országban (Tajvan, Hong Kong, Dél-Korea, Japán) is rendelhetővé vált. A Valve több tagja is megszólal az interjúban, aminek egyik kérdése az volt, hogy ha sikeres lesz a Steam Deck, számíthatunk-e többre a jövőben. (Zárójelesen hozzátennénk, hogy igen: az ázsiai rajt mellé készített PDF-ben már többgenerációs termékcsaládként nevezte a Valve a készüléket.)

Greg Coomer, az egyik tervező így nyilatkozott: „Hacsak nem történik valami jelentős változás, a jövőben lesz egy következő generációs Steam Deck termék. A téma, a méret és a forma változni fog, és még az is lehet, hogy streaming gép lesz belőle. A Steam Deck fejlesztése folytatódni fog. Ennek egyik oka, hogy ez az alapvető Steam platformunk kiterjesztése. A Steam Deck egy PC más formában, de a Steamnek ezen a kézi eszközön kívül is számos más felhasználási módja van (például a tévén vagy az asztali számítógépen), és továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legnagyobb mértékben kielégítsük a vásárlóinkat.”

Pierre-Loup Griffais, a Steam Deck egyik fejlesztője pedig kiemelte, hogy az akkumulátor élettartama az egyik olyan faktor, amin beismerten javítani szeretne a Valve (és ez is az új modellekre utal): „A rajt és a mostani állapot között már javítottunk [az akkumulátor élettartamán]. Lehetővé tettük például a 40 Hz-es képfrissítéssel történő játékot, és keményen dolgozunk azon, hogy a felhasználóknak nagyobb kontrollt adjunk az akkumulátor élettartama felett. Folyamatosan optimalizáljuk az operációs rendszert is, hogy csökkentsük az akkumulátor fogyasztását a nem túl nagy igényű játékok alatt, ami szintén javítani fogja az akkumulátor élettartamát. Mindenesetre az akkumulátorral kapcsolatos kérdések a jövőbeli fejlesztések listájának élén állnak. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi Steam Deck jó irányba halad a funkcionalitás és a kompatibilitás tekintetében. Mindig nagy figyelmet fordítunk a visszajelzésekre.”

Szóval felhőből való játék a Steam Decken…? Ha kellően olcsó megoldás lesz, nem rossz elképzelés.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu