Sokan úgy használják a Steam Decket, mint egy jobb Nintendo Switch-et

Az augusztus legjátszottabb Steam Deck-játékai egyértelművé teszik a különbséget. A Steam Deck felhasználók, annak ellenére, hogy egy meglepően erős kézi PC-t birtokolnak, elsősorban úgy használják, mint egy továbbfejlesztett Nintendo Switchet.

 

A Valve kiadott egy listát a kéziszámítógépen legtöbbet játszott játékokról (óraszám szerint), és nagyrészt olyanokat tartalmaz, amelyek a Nintendo konzolján is elérhetőek. Az élen a Vampire Survivors áll, amelynek jelenleg nincs Switch-verziója, de a Cult of the Lamb, a Stardew Valley, a Hades, a Skyrim és a Monster Hunter Rise mind olyan játékok, amelyek jól működnek a Nintendo handheldjén. És biztos vagyok benne, hogy a Switch-tulajdonosok azt kívánják, bárcsak a Spider-Man és az Elden Ring olyan változatát kapnák meg, ami nem fut szemétként vagy felhő-streamelésen keresztül.

A Steam Deck valóban a válasz egy olyan Nintendo Switch-formátumra, amely képes kezelni a modern játékokat. Az egyetlen igazi ellenérv, hogy az erősebb hardver hatással van az akkumulátor élettartamára, így mindenkinek, aki az Elden Ringet vagy más újabb játékokat tol, folyamatosan töltve kell tartania.

Nem meglepő módon a listán szereplő játékok közül a Skyrim kivételével egyik sem első személyű, és a Steam legnépszerűbb versenyképes FPS-játékai közül sem szerepel rajta egyik sem. Az egérrel és billentyűzettel játszó játékosok ellen esélytelennek tűnik, ha megpróbáljuk az ujjtornát elvégezni egy CS:GO meccsen. A nem FPS-játékoknak több értelme van: A Multiverse cross-play a konzolokkal, így a Steam fedélzetén való játék nem olyan büntető jellegű.

A csalásgátló szoftverrel ellátott játékok egy kis extra munkát igényelnek a fejlesztőktől a kompatibilitás hozzáadásához, ezért virágzott a Multiversus (Easy Anti-Cheat), de a Destiny (BattlEye) nem – a Bungie nem tervezi a Steam Deck támogatását, és büntetni fog, ha megpróbálsz játszani vele.

A Steam Deck nem csak egy jobb Nintendo Switch, de szó szerint Nintendo kézikonzol is lehet – emuláción keresztül. A hét elején a Twitter felhasználó GameXData mutatott egy 3DS játékot a Steam Deck-en, amely emulálta a második képernyőt is. A Nintendo saját konzolja még erre sem képes.

A Steam hatalmas játékkönyvtárának közel 10%-a játszható a Steam Deck-en. Az idei év legnagyobb játékai nem csak játszhatóak, hanem élvezetesek is rajta, és ha ezt kombináljuk a fantasztikus emulációs képességekkel, akkor tényleg úgy tűnik, hogy ez a kézikonzol, amit érdemes beszerezni.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu