New Tales from the Borderlands – Hárman pácban a Gearbox legendás kalandjátékának spirituális utódjában

ELŐZETES – Frédéric Scheubel producer részleteket osztott meg az október 21-én megjelenő, történetközpontú folytatás szereplőgárdájáról és játékmenetéről a PlayStatioon Blogon.

 

 

Térj vissza a Borderlandsre a fergeteges New Tales from the Borderlandsben. A Gearbox Software által fejlesztett, választáson alapuló, narratív kalandjáték október 21-én jelenik meg.

A teljesen új történet friss és ismerős arcokat, új helyszíneket és egy eredeti, magával ragadó történetet hoz, miközben megtartja a Borderlands-rajongók által megismert és megszeretett sci-fi esztétikát és karcos, vagány humort. A New Tales from the Borderlands ugyanazt a kalandvágyat viszi tovább, mint a Telltale eredeti, 2014-es rajongói kedvence, és felejthetetlen egyjátékos élményt nyújt.

 

 

A Gearbox három szerethető lúzere

 

A New Tales from the Borderlandsben a játékosok, Anu, Octavio és Fran irányítását veszik át, akiket egy epikus kalandon vezetnek keresztül, tele kegyetlen vállalatokkal, félelmetes lényekkel és beszélő fegyverekkel. Fedezd fel a Borderlands univerzum új és ismerős helyszíneit, valamint egy sereg lenyűgöző karaktert.

Egy sor szerencsétlen eseményt követően három alulmaradottunk egyedülálló helyzetben találja magát, hogy kinyissanak egy Vaultot, és annak túlvilági tartalmát egy univerzumot megváltoztató technológia létrehozására használják fel. A piacra rohanásuk során helyi versenytársakkal, vállalati felvásárlási kísérletekkel és galaktikus rejtélyekkel kell szembenézniük. Kiderül, hogy a Borderlandsben semmi sem halálosabb, mint egy vállalkozás beindítása.

 

 

A Jó, a Csaló és a Csúf

 

Anuradha Dhar – Egy fegyvergyártó vállalatok által irányított univerzumban Anu egy jótevő, aki egy olyan világról álmodik, ahol senkinek sem kell ölnie, hogy előrébb jusson. A Tech Glasses segítségével képes összetett számításokat, valószínűségszámításokat látni és rejtvényeket megoldani. Bár társasági környezetben kényelmetlenül érzi magát, a problémamegoldás nem okoz neki gondot.

Octavio Wallace Dhar – Anu fogadott bátyja, Octavio egy aranyszívű szélhámos, aki arról álmodik, hogy nagyot alkosson a Promethea bolygón. Elmondása szerint ő Meridian City legnépszerűbb polgára, akinek hosszú listája van a kapcsolataiból, hogy ezt alátámassza. Az információhoz való hozzáférési képessége olyan, mint senki másé, és keresi a pillanatot, amikor aranyat találhat.

Francine Miscowicz – Fran egy sikeres békacukorbolt tulajdonosa Meridian Cityben… vagy legalábbis az volt, amíg Maliwan egy hatalmas lézerrel lyukat nem robbantott a boltjába, majd Tediore befejezte a munkát. Most bosszút akar állni azokon, akik tönkretették az álmait. Erős, vad, rátermett és – hála a légpárnás széke számos kütyüjének – halálos. Semmitől sem riad vissza, hogy megvédje a barátait, és megkapja, ami jár neki.

Bár mindhárom szereplőnek megvan a maga egyedi furcsasága, tehetsége és álma, végső soron a játékoson múlik, hogy milyen párbeszédek és döntések alakítják a történetüket. A játék középpontjában a választás áll, és a te kezedben van a hatalom, hogy meghatározd, hogyan alakul a történet.

 

 

Ez nem a Tipp Mix, apafej!

 

A fejleztők egyik tudatos változtatása az volt, hogy eltávolítottuk a „tippeket”, amelyek megmutatják, hogy mely döntéseknek van hosszú távú hatása. Azért tették ezt, mert hittek abban, hogy minden input egy választás, és minden döntés számít. Minden választásnak azonnali hatása van a karakterek gyakran humorral teli válaszai révén. Ugyanakkor hatással lehetnek arra is, hogy az események hogyan alakulnak tovább a történetben, és végül befolyásolják, hogy melyik befejezést fogod látni. A játék öt lehetséges befejezésével csak rajtad múlik, hogy felfedezd, milyen hatással vannak a döntéseid az egyes karakterekre.

Míg az Anu, Octavio és Fran mondandójának és tetteinek megválasztása alkotja a játékmenet lényegét, a New Tales from the Borderlands tartalmaz szabad séta-szekvenciákat is, ahol felfedezheted a környezetet és interakcióba léphetsz vele, egyszerű rejtvényeket, amelyeket a játékosok élvezhetnek, valamint minijátékokat – köztük a Vaultlanders-t, egy minijátékot, amelyben a játékosoknak életre-halálra kell harcolniuk (kis műanyag figurákkal). A győztesnek jár a zsákmány (azaz a vesztes Vaultlanderét a gyűjteményéhez csatolja).

 

 

„Blame Canada!” (South Park)

 

A játék fejlesztését a Gearbox Software csapata vezette a Gearbox Studio Québec (kanadai) irodájában, ahol számos tapasztalt Borderlands-fejlesztő állt össze, hogy egy olyan narratív élményt hozzanak létre, amilyen még nem volt. A Gearbox az eredeti Telltale Games Tales from the Borderlands narratív csapatának kulcsfontosságú öregdiákjaival is együttműködött, hogy az eredeti Tales spirituális utódját hozzák létre.

A játék öt fejezetre tagolódik – a 2022. október 21-i megjelenéskor mindegyik elérhető lesz! Ráadásul az első végigjátszás után bármelyik fejezetet újrajátszhatod – ez remek lehetőség azoknak a játékosoknak, akik minden döntés következményét meg akarják tapasztalni.

Tartsd nyitva a szemed a további New Tales from the Borderlands hírekért a Borderlands közösségi oldalakon, és ha tetszik, amit eddig láttál, akkor már elő is rendelheted a játékot a 2022. október 21-i megjelenés előtt.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu