Az id Software és a Bethesda feltámasztotta egy játékának dedikált szervereit!

Meglepő, ugyanis ennek ellenkezőjét szoktuk látni a játékiparban, ha egy játék néhány évig nem hozza a várt online érdeklődést…

 

Rengeteg játék vált teljesen játszhatatlanná az utóbbi évek során, mert azok főleg online játékmenetre koncentráltak. Ilyen volt két Overwatch-rivális is, a Battleborn (a Gearboxtól) és a LawBreakers (a Boss Key Productionstől, ahol Cliff Bleszinski, azaz CliffyB is dolgozott) is. És ez mindössze két példa. Rengeteg esetet lehetne mondani, hogy egy játék elveszett, mert nem lehet offline játszani.

Ezzel ellentétes példáz mutatott be a Splash Damage által fejelsztett Wolfenstein: Enemy Territory, amit a Steamen ingyen megtalálhatunk. A Return to Castle Wolfensteintől különálló kiegészítő eddig is játszható volt, ha peer-to-peer, közvetlenül egymáshoz kapcsolódva tettük ezt, ám a Bethesda úgy döntött, hogy dedikált szerverekkel ad új életet a játéknak. A hat eredeti pálya és az alap játékszabályok így elérhetőek mindenféle módosítás nélkül.

„Bár a közösség számos modot és egyéni pályákat tartalmazó szervereket üzemeltetett és üzemeltet továbbra is, amelyeket nagyon ajánlunk, azt is megértjük, hogy sok játékos nosztalgikusabb élményre vágyik. Több területre kiterjedő szervereket állítottunk fel, hogy a világ minden tájáról érkező játékosok viszonylag alacsony pinggel játszhassanak,” írta az id Software egy közleményben. Négy dedikált szerver van: az Egyesült Államoknak Texas államban, az Európai Uniónak Hollandiában, Ausztráliának Canberrában, míg az Egyesült Királyságnak Londonban létesítettek egy dedikált szervert, de azért ne lepődjünk meg, ha 90-100 körüli pinget kapunk, ami nagyobb lehet a megszokottnál.

Az alap játékszabályok: a játéktípus Campaign, maximum 16 játékos (8v8) lehet, a csapattársainkat is megsebezhetjük (friendly fire), a Punkbuster (csalásfigyelő program) ki lett kapcsolva, az anti-lag aktiválva van, a maximum életszámot kikapcsolták, továbbá fegyveres korlátozás sincsen. A Wolfenstein: Enemy Territory volt talán az első free-to-play multiplayer lövöldözős játék, amit az id Software shareware-ként 2003-ban adott ki, majd a Splash Damage kiadta a forráskódot, hogy a rajongók saját szervereket futtathassanak, és például az ET: Legacy-hoz hasonló modok is létrejöhettek így.

Reméljük, hogy ezzel vezetik fel a MachineGamesnél készülő Wolfenstein III-at. Mert ez még biztosan készül…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)