Lies of P – Mi nem hazudunk Pinokkió dark fantasy soulslike újragondolásáról

ELŐZETES – A Lies of P egy jövőre megjelenő akciójáték, amelyet a Neowiz Games fejleszt és ad ki. A Soulslike játékban, amely Pinokkió történetének komor újragondolása, a játékos a legendás bábut irányítja majd, aki Geppetto urat keresi. Ha a kritikusokhoz hasonlóan neked sem jött be Robert Zemeckis a napokban a Disney Plus-ra felkerült újabb Pinokkió adaptációja (kritikánk rövidesen), akkor esélyes, hogy a Lies of P épp hogy tetszeni fog…

 

 

A játék egy Krat nevű városban játszódik a Lies of P weboldal szerint. Úgy kezdődik, hogy Pinokkió egy elhagyatott vasútállomáson ébred a városban. Nem tudja, hogyan került oda, de talál egy cetlit, amely arra utasítja, hogy keresse meg Geppetto urat. A weboldal rövid történetösszefoglalója alapján Pinokkió nem tudja, ki az a Geppetto. Pinokkió kalandja során a legkülönfélébb lényekkel találkozik a városban, amelyet a leírás szerint „eláraszt az őrület és a vérszomj.”

Pinokkió története mostanában egy kicsit újjáéledt, hiszen Guillermo del Toro rendező is dolgozik egy ugyanerről a meséről szóló filmen, illetve nemrég került fel a Disney Plus a Robert Zemeckis-féle, sokkal klasszikusabb verzió, amelyben hiába szerepelnek igazi sztárok (Tom Hanks Geppetto szerepében), a film hatalmasat bukott a kritikusoknál. Visszatérve a Lies of P-re: Pinokkiónak hazudnia kell, hogy „emberibbé váljon”. A fejlesztő szerint a megtévesztésnek ez az aspektusa a játékmenet egyik fő jellemzője.

 

A Pinocchio játéka, a Lies of P a Gamescom 2022-en debütál egy játszható demóval, amely csak az esemény résztvevői számára lesz elérhető.

 

Van már megjelenési dátuma a Lies of P-nek?

 

A játék a legfrissebb trailer szerint 2023-ban fog megjelenni. A jövő év már most is igencsak sűrűnek ígérkezik, hiszen olyan címek fognak megjelenni az első félévben, mint a „Starfield” és a „Destiny 2: Lightfall”. Pontosabb megjelenési ablakot nem adtak meg. Az első napon elérhető lesz az Xbox Game Pass-on is, az előfizetéses szolgáltatáson.

A Neowiz a Steam idővonala alapján 2021 augusztusában kezdett el a játékról beszélni. A Twitter-fiók augusztus 13-án kezdett el tweetelni, a weboldal pedig négy nappal később, augusztus 17-én indult el. Néhány hónappal később, novemberben mutatták meg az első darab alfa játékmenetet a nagyközönségnek.

Amikor a Gamescom Opening Night Live-on új játékmenetet mutattak be, sokan – köztük a GamesRadar+ – az esemény első napjának sztárjának tartották. Sőt, akkora sikert aratott, hogy a résztvevők több mint két órát álltak sorba, hogy játszhassanak a rövid demóval, amelyet a Neowiz kínált a standján.

 

 

Van trailer a Lies of P-hez?

 

A „Lies of P” lenyűgözte a játékipart a Gamescom Opening Night Live-on bemutatott játékmenet-trailerével. A trailerben Pinocchio látható, amint Krat utcáit fedezi fel. A főhős még a titokzatos Geppettóval is szembe kerül, aki a fiaként szólítja meg. A trailerben néhány meg nem nevezett karakter is látható, akikkel Pinocchio a történet során kapcsolatba kerül.

Mivel ez egy gameplay trailer, Pinocchio elég részletesen látható akcióban. Több összecsapás – amelyek úgy tűnik, hogy bossharcok – mutatja be a különböző szörnyeket, amelyekkel az útja során szembesülni fog. Még a különböző fegyverekbe és képességekbe is bepillantást nyernek, amelyeket a játékos használni tud majd.

A trailerben a környezetet is bemutatják. A „Lies of P” a „Belle Époque” („Szép korszak” franciául) világában játszódik. A kifejezés az európai történelem 1800-as évek vége és az első világháború 1914-es kezdete közötti időszakra utal. A játék a helyszínt még különösebbé téve ezt a korszakot steampunk kütyükkel és építészettel tölti meg. Ezzel tulajdonképpen a Lies of P már a második steampunk soulslike lesz, hiszen most jött ki a Steelrising, amiről tegnap írtunk kritikát.

 

 

Milyen lesz a Lies of P játékmenete?

 

A gameplay trailer mellett egy 12 perces játékmenet-részletet is közzétettek. A bővített gameplay pillantás alapján a Neowiz elég nyilvánvalóan (és „gátlástalanul”) használja a jól ismert Soulslike elemeket. Aki ismeri a FromSoftware munkásságát, az tudja, mire számíthat. A harc kíméletlen lesz; a pálya tele lesz titkokkal és opcionális bossokkal; és rengeteget kell majd meghalni. Ne lepődjünk meg, ha a „Lies of P” is rendelkezik egy olyan első boss-szal, akinek sokszor neki kell menni, mire végre levágjuk.

Bár a „Bloodborne” hasonlósága nyilvánvaló, a „Lies of P” nem kevés saját ráncfelvarrást visz a Souls-féle formulába. A játék Twitter-fiókja szerint 30 fegyvertípus lesz a játékban, és minden fegyver két részre osztható lesz: a penge és a markolat. A markolat az, ami a támadási mozdulatokat diktálja, és bármilyen más pengével párosítható.

 

 

Nem hazudunk: itt majd hazudni kell!

 

Ahogy korábban említettük, a karakterek hazudozása nagy szerepet fog játszani a narratívában. Amikor a játékos hazudik, akkor egy Humanity Points nevű dologra tesz szert. A játék befejezése azon fog alapulni, hogy a játékos hány ilyen pontot gyűjtött össze a végére. A hazugság meghatározza az NPC-k interakcióit és az ellenségek típusait is, amelyekkel a játékosnak szembe kell néznie.

A Lies of P tehát 2023-ban érkezik a szokásos platformokra: újabb generációs konzolok és PC – köztük szerencsére a Steam, tehát ezt a játékot nem einstandolta egy évig az Epic Games. Reméljük a készítők nem hazudnak és király lesz a játék!

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu