A DC Comics végre hivatalosan is felfedte a Joker valódi nevét!

MOZI HÍREK – Sok évnyi háttértörténet és a Joker ködösítése után a DC Comics mégis rászánta magát, hogy egy több dimenzión átívelő sztori keretében lerántsa a leplet erről a titokról…

 

 

Miután a DC Comics éveken át húzta-halasztotta, hogy egy végleges és koherens háttértörténetet kerekítsen a karakternek, egy nemrégiben megjelent képregényben lazán bedobta a rajongóknak az említett eredetet, Joker eredeti nevével együtt. A képregények eredetének jelentősége mindig is nagy volt a karakterek számára, de a Jokeré igazán különleges eset.

A Joker azon ritka karakterek egyike, akik úgy is képesek voltak érdekes és jól felépített karakterré válni, hogy csupán egy szuperhős ellenségeként találták ki őket.

Mivel szinte minden szempontból félelmetes, Jokernek sosem volt igazán szüksége háttértörténetre ahhoz, hogy működjön, hiszen ha többet tudnánk róla, az csak csökkentené a rémületet.

Éppen ezért Joker háttértörténete homályos és ködös maradt, többféle lehetőséggel arra, hogy ki is ő valójában. Maga Joker szerint a The Killing Joke-ban, az egyik legfontosabb Joker-történetben, amit valaha írtak, szereti, ha a háttértörténete „többféleképpen választható”. A Flashpoint Beyond legutóbbi száma azonban talán végleg pontot tett a dolog végére, mivel megerősítést nyert, hogy a DC egyik legismertebb szupergonosza, Joker neve Jack Oswald White.

Habár a név önmagában nem sokat mond, ha kicsit utánanézünk, rögtön megértjük, elég összetett az eredete.

Jack volt Joker eredeti személyazonosságának neve Tim Burton Batmanjében, és az évek során a karakter más inkarnációiban is használták. Hogy világos legyen, ez a történet több valósággal / dimenzióval (vagy Földdel) foglalkozik, és így több Joker is létezik. Ez azonban kifejezetten a Föld-0-ról, a DC-univerzum eredeti valóságáról és az összes hősük eredetijéről van szó. Így, a DC folytonosságának néhány zseniális retkója ellenére, ami a Jokert illeti, ez a legutóbbi úgy tűnik, hogy határozottan egy Jack nevű emberként helyezi el őt.

Ami Jack Oswald White tényleges háttértörténetét illeti, az elég szépen beleillik abba, amit sokan nagy valószínűséggel eredetének tartanak.

Jack egy bukott humorista volt, akire a világ túl sok ütést mért, míg végül őrületbe kergette. Ez nem áll túl messze a 2019-es Joker-filmtől, és mivel a Joker 2. megjelenési dátumot kapott, ez egy olyan eredet, ami még inkább előtérbe kerül.

Végső soron ez az információ valószínűleg nem fogja túlságosan megváltoztatni azt, hogy ki a Joker a legtöbb történetben, ami nem is baj. Elvégre a karakter népszerűsége nem a nevéből, de még csak nem is a háttértörténetéből ered, hanem talán abból, hogy milyen tökéletesen képes megjeleníteni mindent, amit Batman elutasít – de úgy, hogy közben mégsem válik unalmas, sablonos gonosztevővé.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu