Hideo Kojima átstrukturálja az agyad! (Az új podcastjával…)

Hideo Kojima elindította Brain Structure című új podcastját, amely a Spotify-jal együttműködve merül el a kreatív agyi folyamataiban.

 

 

A legendás videójáték-tervező, Hideo Kojima kiadta új podcastjának, a Brain Structure-nak az első epizódját a Spotify-on. A történetmesélés, a rendezés és mindenféle játékfejlesztés 59 éves mestere új kihívást vállal: egy nemzetközi terjesztésű podcastot vezet. A podcast címe Kojima saját agyszerkezetére utal (szóval no para, nem a tiéteket akarja átformálni): szeretne bepillantást nyújtani a hallgatóknak abba, hogyan gondolkodik.

A Hideo Kojima Presents Brain Structure a játékokról alkotott egyedi látásmódját, valamint a nagyszabású történetek és karakterek fejlesztésének kreatív folyamatát tárja majd a podcast hallgatói elé.

Az ikonikus Metal Gear-franchise mögött álló férfi nemcsak a játékokról, hanem filmekről, könyvekről, művészetről és filozófiáról is megosztja meglátásait a hallgatósággal. Ezen kívül minden epizódban külön szegmens foglalkozik a legfrissebb játékhírekkel. Ezt a The Geoff’s Answer (TGA) nevű szekciót Geoff Keighley játékújságíró mutatja be.

Kojima korántsem újonc a podcast-szcénában, hiszen már 2005-ben vezetett egyet. Ez a mostani változat egy nemrégen indult, csak Japánban futó projektből nőtt ki, amely világszerte nagy érdeklődést váltott ki. A Spotify-jal együttműködve a Kojima Productions ezt most a világ minden táján elérhetővé teszi a hallgatók számára. Bár hallhatjuk Kojima véleményét konkrét készülő játékokról, mint például remélhetőleg egy kis ízelítőt a pletykált Death Stranding 2 helyszínéről, a podcast célja, hogy a hallgatók egy személyesebb képet kapjanak a mesterről.

A Brain Structure első 25 perces epizódja „Merülj el Hideo Kojima agyában” címmel tegnap jelent meg.

Az epizódban Kojima arról beszél, honnan jött a Metal Gear ötlete, és hogyan született meg Solid Snake. Emellett megünnepli a Metal Gear 35. évfordulóját is, amelyet először 1987-ben adtak ki az MSX-re. A pár hete a Gamescomon bejelentett podcastban a szakmai élet számos területéről is lesznek vendégek. Bár bejelentették, hogy üzleti, technológiai és szórakoztatóipari személyiségek is feltűnnek majd, neveket nem árultak el.

Hideo Kojima elmondása szerint egyedi munkafolyamatai közé tartozik, hogy egyszerre dolgozik játékai minden aspektusán, ahelyett, hogy egyszerre csak egy adott feladatra koncentrálna. Szerinte ez közel áll a Pixar működéséhez. Sőt, Kojima időnként kedvenc filmjeit dicséri a neten, mivel a filmek bensőséges hatással vannak rá, és hatalmas rajongással viseltetik irántuk. Elképzelhető, hogy vendégei között legalább néhányan híres filmes alkotók lesznek.

Az első epizód már elérhető a Spotify-on, a további epizódok pedig hetente csütörtökönként, japán idő szerint 21 órakor jelennek meg. Minden epizódhoz elérhető egy eredeti japán és egy szinkronizált angol verzió.

Forrás: Spotify

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu