[UF 2022] Konzolokra és a felhőbe is eljut a Trackmania [VIDEO]

A PC-n már több mint két éve elérhető Trackmania cross-play és cross-progression módosításokkal is megőrzi free-to-play státuszát.

 

A Trackmania PC-n 2020. július 1-je óta elérhető, ám a Ubisoft és a franchise mögött álló Nadeo a Ubisoft Forward során bejelentette, hogy a free-to-play versenyzés multiplatformmá válik: PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, továbbá a két felhős szolgáltatásra, a mostanában eléggé elhanyagolt Google Stadiára és az Amazon Lunára is elérhető lesz… ráadásul cross-play lesz (így bármelyik platformon játszunk, mindenkivel versenyre kelhetünk), továbbá a cross-progression miatt akárhol játszhatunk anélkül, hogy újra kellene kezdenünk.

A Trackmania amúgy a Nadeo egyik korábbi játékának, a Trackmania Nationsnek a remake-je. Ingyenesen elérhető, folyamatosan frissül, és többféle játékbeli gyűjtögethető tárgy vár a játékosokra, ahol nincsen mesterséges intelligencia, ugyanis a szellempilóta mindig egy másik játékos ideje lesz még szólóban is. Ha egyedül játszunk, akkor is a többi, szintben (és tudásban?) hozzánk közel levő játékos ideje ellen küzdünk, hogy progresszív módon, a saját tempónknak megfelelően javulhassunk.

25 hivatalos pálya van, három havonta frissülnek, és ezek szólóban, online, vagy helyileg is játszhatóak, hogy fejleszthessük versenyzői készségünket. Egyedül is futhatunk a pályákon (ezek nem nagyon szoktak körpályák lenni!), és medálokért próbálhatunk minél jobb időket elérni. Akár a helyi vagy a nemzetközi ranglétrákra is feljuthatunk, ha kellően gyorsak vagyunk.

A tervek szerint a Trackmania 2023 elején jut el PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és Amazon Lunára. Vajon a Nintendo Switch-csel miért nem számol a Ubisoft, ha a Nintendo IP-jével készít egy Switch-exkluzív játékot (Mario + Rabbids Sparks of Hope) is? Érthetetlen a francia kiadó logikája, hiszen eközben az Alphabet (Google) és az Amazon felhős szolgáltatását erőltetik, de az utóbbi évek legsikeresebb konzolját elhanyagolják (ugyanis az év végére szinte fix, hogy a Nintendo Switch le fogja hagyni a PlayStation 4 összeladását). A PC-sek által alkotott 280 ezer pályát is játszhatják.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu