Menu

[UF 2022] Konzolokra és a felhőbe is eljut a Trackmania [VIDEO]

A PC-n már több mint két éve elérhető Trackmania cross-play és cross-progression módosításokkal is megőrzi free-to-play státuszát.

 

A Trackmania PC-n 2020. július 1-je óta elérhető, ám a Ubisoft és a franchise mögött álló Nadeo a Ubisoft Forward során bejelentette, hogy a free-to-play versenyzés multiplatformmá válik: PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, továbbá a két felhős szolgáltatásra, a mostanában eléggé elhanyagolt Google Stadiára és az Amazon Lunára is elérhető lesz… ráadásul cross-play lesz (így bármelyik platformon játszunk, mindenkivel versenyre kelhetünk), továbbá a cross-progression miatt akárhol játszhatunk anélkül, hogy újra kellene kezdenünk.

A Trackmania amúgy a Nadeo egyik korábbi játékának, a Trackmania Nationsnek a remake-je. Ingyenesen elérhető, folyamatosan frissül, és többféle játékbeli gyűjtögethető tárgy vár a játékosokra, ahol nincsen mesterséges intelligencia, ugyanis a szellempilóta mindig egy másik játékos ideje lesz még szólóban is. Ha egyedül játszunk, akkor is a többi, szintben (és tudásban?) hozzánk közel levő játékos ideje ellen küzdünk, hogy progresszív módon, a saját tempónknak megfelelően javulhassunk.

25 hivatalos pálya van, három havonta frissülnek, és ezek szólóban, online, vagy helyileg is játszhatóak, hogy fejleszthessük versenyzői készségünket. Egyedül is futhatunk a pályákon (ezek nem nagyon szoktak körpályák lenni!), és medálokért próbálhatunk minél jobb időket elérni. Akár a helyi vagy a nemzetközi ranglétrákra is feljuthatunk, ha kellően gyorsak vagyunk.

A tervek szerint a Trackmania 2023 elején jut el PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és Amazon Lunára. Vajon a Nintendo Switch-csel miért nem számol a Ubisoft, ha a Nintendo IP-jével készít egy Switch-exkluzív játékot (Mario + Rabbids Sparks of Hope) is? Érthetetlen a francia kiadó logikája, hiszen eközben az Alphabet (Google) és az Amazon felhős szolgáltatását erőltetik, de az utóbbi évek legsikeresebb konzolját elhanyagolják (ugyanis az év végére szinte fix, hogy a Nintendo Switch le fogja hagyni a PlayStation 4 összeladását). A PC-sek által alkotott 280 ezer pályát is játszhatják.

Forrás: Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu