Assassin’s Creed-hírek: szex és erőszak a Mirage-ban; készülhet az AC 1 remake-je?!

A Ubisoft szóvivője kifejezetten tagadja, hogy az Assassin’s Creed: Mirage tartalmazna loot boxokat vagy valódi pénzes szerencsejátékot a téves Xbox-listák után – ráadásul az AC első részének remake-jéről is nyilatkozott…

 

 

A kiadó Ubisoft hivatalosan is tagadta, hogy a készülő Assassin’s Creed: Mirage „loot boxokat” és „valódi szerencsejátékot” tartalmazna, miután a közelmúltbeli listázások erre utaltak. Az Ubisoft egyik képviselője azonban biztosítja a rajongókat, hogy ez tévedés volt, és az AC Mirage nem tartalmaz ilyen leírásnak megfelelő tartalmat.

Az Ubisoft bordeaux-i stúdiója által fejlesztett Assassin’s Creed: Mirage-t szeptember 1-jén jelentette be a kiadó, a teljes leleplezést pedig a legutóbbi Ubisoft Forwardon tartották. A rajongók azonban aggódni kezdtek, amikor a Mirage megérkezett az Xbox digitális áruházába, jelezve, hogy a Mirage az ESRB-től a „Intense Violence, Blood and Gore, Sexual Themes, Partial Nudity, Real Gambling” (Intenzív erőszak, vér és szexuális témák, részleges meztelenség, valódi szerencsejáték) minősítést kapta, a 18+ Adults Only (csak felnőtteknek) kategóriában.

Az Xbox brit áruházában a PEGI 18-as besorolás mellett a „Valódi szerencsejáték” és az „extrém erőszak” is szerepelt.

 

 

 

 

Az Adults Only a legmagasabb és legritkább besorolás, amelyet az ESRB kiad, és a legtöbb fizikai kiskereskedő nem hajlandó ilyen besorolású játékokat forgalmazni. Bár általában a szélsőséges erőszakhoz vagy a grafikus szexuális tartalomhoz kapcsolódik, olyan játékokat is magában foglal, amelyek „valódi szerencsejátékot” tartalmaznak. Ez a kifejezés arra utal, hogy az Assassin’s Creed: Mirage játékosai valódi pénzüket költenék a játékon belüli szerencsejátékokra. Az ESRB ezt megkülönbözteti az elterjedtebb „szimulált szerencsejáték”-tól, és más tényezőktől függetlenül automatikusan 18+ besorolást ad.

Nehéz elképzelni, hogy az Assassin’s Creed: Mirage hagyományos értelemben vett szerencsejátékot tartalmazzon. Azonban ezek a besorolások az Xbox áruházban felvetették a Loot Boxok rémképét, egy olyan vitatott, szerencsejátékként definiált, szerencsejátékon alapuló mechanikát, amelyet egyes joghatóságok szerencsejátékként definiálnak. Az Ubisoft szóvivője azonban a mai nap folyamán tisztázta ezt, mondván, hogy az áruházi oldalak tévedtek. Az Eurogamernek nyilatkozva jelezték, hogy az Ubisoft Assassin’s Creed: Mirage még mindig az ESRB felülvizsgálatára vár. Azt is és kifejezetten tagadták, hogy a Mirage bármilyen szerencsejátékot vagy loot boxot tartalmazna.

Bár az Xbox áruházban még mindig csak felnőtteknek szóló besorolást mutatott a nyilatkozat, az Xbox azóta kijavította a hibát.

A Microsoft áruházi oldala mostantól az Assassin’s Creed: Mirage-t „Likely Mature” (valószínűleg érett korú) besorolással jelöli, azzal az általános figyelmeztetéssel, hogy a játék nem feltétlenül alkalmas gyermekek számára. Eközben az Xbox brit áruházi felülete továbbra is PEGI 18-as besorolást mutat, de már nem a szerencsejátékot tünteti fel az okok között. Még mindig nem világos, hogy pontosan hogyan történt ez a hiba, de néhány rajongó kétségtelenül fellélegzik.

 

Most akkor készül AC 1-remake, vagy sem?

 

Az Ubisoft végre elismerte az Assassin’s Creed remake lehetőségéről szóló pletykákat, ugyanakkor kijelentette, hogy nincs fejlesztés alatt. Ez a nyilatkozat azután született, hogy sok rajongó találgatott és reménykedett abban, hogy hamarosan érkezhet a klasszikus cím új változata. Természetesen az Ubisoft csapatának jelenleg más projektekkel van tele a keze, többek között az AC-univerzum több más címével.

 

 

 

 

Az Assassin’s Creed eredetileg 2007-ben jelent meg, és Altair karakterével kezdődött az Assassinok epikus története.

A játék – sok játékos tanúsága szerint – klasszikussá vált az Ubisoft munkásságának sorában. Mivel a cím már másfél évtizede látott napvilágot, a rajongók ki vannak éhezve Altair epikus történetének friss felújítására. Sajnos az Ubisoft Forward Event után mostanra világossá vált, hogy a játékóriás jelenleg nincs felkészülve arra, hogy egy ilyen címet kínáljon.

Forrás: Eurogamer, Axios

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu