Assassin’s Creed: Mirage: nem lesz benne szerencsejáték; baki a korhatár-besorolásban?

Ha valóban hibát követett el a Ubisoft, akkor meg kell kérdeznünk: hogyan tudtak elsiklani a hiba fölött úgy, hogy már augusztusban közölte a francia kiadó, hogy szeptember 10-én műsor lesz?

 

Ha belenézünk a Ubisoft Forward közvetítésébe, az Assassin’s Creed: Mirage prezentációja előtt egy AO értékelést láthattunk az ESRB-től, azaz az amerikai korhatár-besorolásért felelős bizottság csak felnőtteknek szánt értékelést adott a játékára. Erőszak és vér ebben a játékban is lesz, így ebben az esetben mehetett volna az eggyel alacsonyabb, M (Mature) értékelés, de úgy tűnt, hogy az AO besorolást a szerencsejáték miatt kapta. Kétségek jó, ha vannak, ugyanis a franchise már eddig is a határokat feszegette a mikrotranzakciókkal.

„Az Assassin’s Creed: Mirage bejelentését követően a Ubisoft Forward során néhány áruházi oldal tévesen csak felnőtteknek szóló (AO) ESRB-besorolással jelenítette meg a játékot előrendelésre, és ezt javítjuk. Bár az Assassin’s Creed: Mirage besorolása még várat magára, a Ubisoft szeretné megnyugtatni a játékosokat, hogy a játékban nincsenek valódi szerencsejátékok vagy lootboxok,” írta a Ubisoft a Gamesindustry-nak eljuttatott közleményében. Valami lehet a kulisszák mögött, ugyanis a 2015-ben megjelent, erősen megosztó Hatred óta AO értékelésű játék nem jelent meg.

Az Assassin’s Creed játékok közötti időtartami rés nagyobb lesz az eddigieknél, ugyanis a Ubisoft korán be akarja jelenteni a játékokat, hogy a rajongóktól visszajelzéseket kapjon, és eközben a fejlesztőknek ideje lesz fejleszteni a projekteket. Ebből következik, hogy nem lesz kétévente új felvonás. Erről a Ubisoft a weboldalán írt:

„Az új játékok korai bejelentése remek módja a játékosok visszajelzéseinek összegyűjtésére, de a jövőbeli Assassin’s Creed-játékok fejlesztési ciklusának meghosszabbítása lehetővé teszi a fejlesztőcsapatok számára, hogy meghallgassák a rajongókat, fejlesszék a technológiát, és a jövőben még tökéletesebb játékokat adjanak ki. A [játékok] között eltelt plusz idő lehetővé teszi a fejlesztőcsapatok számára, hogy az Anvil motorjukat fejlesszék, hogy még tökéletesebb élményt nyújthassanak. Csak azért, mert a RED-et és a HEXE-t egyszerre jelentettük be, nem jelenti azt, hogy feltétlenül azt kell várni, hogy egymás után jelenjenek meg. [A hosszabb fejlesztési ciklusok] emberileg és technikailag is fenntarthatóbbak lesznek.”

Az Assassin’s Creed: Mirage (ami jövőre jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re [Epic Games Store, Ubisoft Store], PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és Amazon Lunára) lesz az utolsó cross-gen játék, és onnantól kezdve már elhagyják a PS4/X1 párost. A hosszabb ciklusokból pedig az jön, hogy például az Assassin’s Creed: Infinity átcsúszhat a következő konzolgenerációra…

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu