A CD Projekt Red üzleti vezetője érdekes megjegyzést tett a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban…

Úgy tűnik, néhány kudarc ellenére a CD Projekt Red elkötelezett amellett, hogy a Cyberpunk 2077-et egy teljes értékű, a videójátékokon túlmutató franchise-zá tegye.

 

 

A Cyberpunk 2077 eddigi néhány kudarca ellenére a CD Projekt Red elkötelezett az IP továbbfejlesztése mellett. Bár a stúdiónak kezdetben nagy tervei voltak a Cyberpunk 2077-tel, a játék problémás indulását követően végül sokukat átgondolták. Ez azonban nem jelenti, hogy a Cyberpunk-univerzum felépítéséért végzett kemény munkájukat félredobnák.

A vállalat legutóbbi eredménybeszámolóján Michal Nowakowski, a CD Projekt üzleti fejlesztésért felelős alelnöke megerősítette, hogy a stúdió elkötelezett a Cyberpunk franchise építése és bővítése mellett.

„Teljes mértékben, teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a Cyberpunk IP továbbfejlesztése mellett” – mondta Nowakowski, miközben hozzátette, hogy ez túlmutat a Cyberpunk 2077 nemrég bejelentett Phantom Liberty bővítésén is.

Nyilatkozatában Nowakowski elismerte azt az időt és erőfeszítést, amit a csapat a Cyberpunk 2077 fejlesztésébe fektetett, és elmondta, hogy a stúdió arra szeretne építeni, amit ma már felépítettek, új történetekkel, új élményekkel és új tartalmakkal. Azt is hozzátette, hogy ezeknek nem feltétlenül kell videójáték formátumban megjelenniük, megerősítve azt az elképzelést, hogy a Cyberpunk 2077 belátható időn belül csak egy nagyobb bővítéssel gazdagodik majd.

 

 

 

 

Valójában a CD Projekt Red már el is kezdte a Cyberpunk-franchise bővítésére vonatkozó terveinek kivitelezését. Ennek egyik módja a Cyberpunk 2077 közelgő anime-adaptációja. A Studio Triggerrel együttműködve a Netflix számára fejlesztett Cyberpunk: Edgerunners anime egy önálló történetet fog elmesélni egy utcagyerekről, aki Night Cityben próbál túlélni. A játék laza adaptációjáról van szó, de a CD Projekt Red nemrég kijelentette, hogy a történet kánonnak számít majd.

Az anime-sorozat és a videojáték közötti kapcsolat a Cyberpunk 2077 legújabb DLC-jében és az 1.6-os frissítésben is megmutatkozik, amely egy új küldetést hordoz magában, amely az anime főhősének, David Martineznek a szemszögéből játszódik.

Míg az anime-sorozat első epizódja szeptember 13-án jelenik meg, addig a játékhoz tartozó DLC már elérhető, többek között a PS4-es és Xbox One-os változatban is.

A videóterületen kívül a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 társasjáték-adaptációján is dolgozik, amely a sikeres crowdfunding-kampányt követően 2023 júliusában jelenik meg. Az is elképzelhető, hogy a stúdió vagy leányvállalatai egy spin-off játékot fejlesztenek a Cyberpunk 2077 univerzumára alapozva. Így tehát a Cyberpunk 2077 rajongói eléggé izgatottak lehetnek a franchise jövője miatt.

Forrás: Levelup.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu