Hódít az Oasys: az Ubisoft után most a Square Enix csatlakozott a blokklánc-csoporthoz!

TECH HÍREK – A Square Enix bemutatta partnerségét az Oasys-szal, egy növekvő játékblokklánc-csoporttal, amelynek befektetői között ott van közel két tucat különböző fejlesztőcég.

 

 

Az Oasys játékblokklánc-csoport most jelentette be, hogy a Square Enix befektetett a projektjébe, mint a 21. kezdeti csomópont-érvényesítő a platformján. A Square Enix több más nagy játékfejlesztőhöz, köztük a Ubisofthoz és a Bandai Namcóhoz csatlakozik a megosztó játéktechnológia befektetésében.

A Square Enix leginkább olyan játékfranchise-ok fejlesztőjeként ismert, mint a Final Fantasy és a Dragon Quest. Az Oasysba történő befektetése az NFT-k, a kriptovaluták és a play-to-earn modellek megvalósíthatóságának vizsgálatát szolgálja a Square Enix jövőbeli címeiben.

A Square Enix egyelőre semmi konkrétumot nem árult el a partnerséggel kapcsolatban, de a játékosok feltételezhetik, hogy a blokkláncos játékok is szerepelnek majd a jövőben.

Az Oasys egy játékblokklánc, amelyet több játékcég vezetői indítottak el, köztük Hajime Nakatani, a Bandai Namco elnök-vezérigazgatója és Shuji Utsumi, a SEGA társ-vezérigazgatója és a SEGA of America vezérigazgatója. Azt állítja, hogy egy „környezetbarát, játékra optimalizált Proof-of-Stake blokkláncot hoz létre, játékosok számára, játékosok által”. Bár a Ubisoft, a Bandai Namco és a SEGA a Square Enix mellett a legnagyobb játékipari konglomerátumok, amelyek támogatják az Oasys-t, további tucatnyi kisebb befektetővel rendelkezik már.

A Square Enix kezdeti döntése, hogy befektet a blokkláncjátékokba, polarizált reakciókat váltott ki, és ez a legújabb fejlemény sem volt másként. Az NFT-k, a kriptovaluták és a játékok kapcsolata olyan terület, amiket kevés játékos kért. Sok játék, amely már megpróbálta a blokklánc technológiát beépíteni a játékába, eddig langyos sikert aratott.

Ami még rosszabb, hogy a legtöbb blokklánc technológia veszélyes a környezetre, és megterheli a hardvereket, ami áremelkedésekhez és ellátási hiányokhoz vezet, mint a félvezetőhiány, ami már több mint egy éve sújtja a játékipart, vagy a videokártyák folyamatosan emelkedő árai.

Ennek ellenére az Oasys azt állítja, hogy a meglévő módszereknél zöldebb blokklánc-technológiát szeretne készíteni.

Azt hirdeti, hogy rendszerei ellenállóak lesznek az átverésekkel szemben, ami egy másik probléma, ami számos kriptopénz modellben endemikus. Bár egyelőre nem tudni, hogy ezek a módszerek hogyan néznek majd ki, és azt sem, hogy a Square Enix Oasysba való befektetése milyen játékokat eredményez, úgy tűnik, a vállalat szándékában áll megduplázni a kripto-játékok terén. Még nem tudni, mit szólnak majd a cég döntéséhez az NFT-knek és a kriptovalutáknak ellenálló Square Enix játékfejlesztők, például a Final Fantasy 14 rendezője és producere, Naoki Yoshida.

Forrás: Medium.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu