Dagad az Ubisoft-botrány: az Assassin’s Creed Red rendezője miatt távozhattak fejlesztők?!

Egy névtelenül nyilatkozó Ubisoft-alkalmazott elárulta, hogy sokan azért hagyják el a céget, hogy megszabaduljanak az Assassin’s Creed Red vezető fejlesztőjétől, Jonathan Dumont-tól.

 

 

Az Ubisoft Quebec dolgozói állítólag azért kérik, hogy elhagyhassák az Assassin’s Creed Red csapatát, hogy ne kelljen Jonathan Dumont-tal együtt dolgozniuk. Ugyanez a forrás, az alkalmazottak által vezetett A Better Ubisoft csoport tagja azt is állítja, hogy többen már el is hagyták a céget, hogy megszabaduljanak Dumont-tól, aki arról híres, hogy verbálisan bántalmazza munkatársait.

Ahogy arról a The Gamer is beszámolt, az érdekvédelmi tömörülés egyik tagja nemrég névtelenséget kérve nyilatkozott a közelmúltban történt távozásokról.

Az Assassin’s Creed: Red igazgatóját dühkitörésekre és nem kívánt szexuális közeledésre hajlamosnak írják le, és azzal vádolják, hogy „félelemmel teli légkört teremtett” a stúdióban.

„Dumont volt az oka [annak], hogy több kollégám is távozott” – mondta a forrás a The Gamer-nek. A tömeges távozást Dumont hosszú szexuális zaklatásának, szóbeli bántalmazásának és néha erőszakos viselkedésének tulajdonították. „A kirohanásai a stúdióban évek óta ismertek és a félelem légkörét teremtették meg, és sokáig nem sikerült lépéseket tenni ellene” – mondta a forrás. A továbbiakban elismerték, hogy Dumont viselkedése javult, mióta a zaklatási vádak 2020-ban felszínre kerültek. Úgy tűnik azonban, hogy a cég számos munkatársa számára ez túl kevésnek tűnik, mivel még mindig friss emlékeket őriznek az állítólagos tetteiről. Sokan ezért nem hajlandóak az ő felügyelete alatt dolgozni a készülő Assassin’s Creed Red-en.

 

 

Jonathan Dumont egy kevésbé agresszív pillanatában

 

 

Az Assassin’s Creed: Odyssey és Immortals: Phoenix Rising kreatív igazgatójának munkatársai 2020-ban visszaéléssel és helytelen viselkedéssel vádolták Jonathan Dumontot. Több alkalmazott „ellenségesnek” nevezte az Ubisoft Quebec légkörét, és azt mondta, hogy a kanadai stúdiót „mérgező és bántalmazó emberek gyötrik„. Dumont különösen erőszakos természetéről volt ismert, ami állítólag tárgyak dobálásával, ajtócsapkodással és falba veréssel járt. Fizikailag megfélemlítő és verbálisan bántalmazó hírnevet is szerzett magának, egy forrás szerint „önimádó” és „nagy zsarnok” volt.

Úgy hírlik, különösen agresszív volt az új alkalmazottakkal, a nőkkel és az LMBTQ alkalmazottakkal szemben, és állítólag több kollégáját is könnyekre fakasztotta.

A források szerint Dumont kirohanásai és zaklató viselkedése nyílt titok volt a vállalaton belül. Az Ubisoft vezetői időnként közbeléptek, és bocsánatkérésre kényszerítették Dumontot, de soha nem kellett érdemi következményekkel számolnia tettei miatt. Tekintettel Dumont viselkedésére és arra, hogy a vállalat hagyományosan szemet hunyt a cégen belüli visszaélések felett, nem meglepő, hogy a munkatársak állítólag ilyen nagy számban hagyják ott az Assassin’s Creed Red fejlesztését.

Ezek a problémák aligha csak a Ubisoft Quebec esetében merültek fel, más Ubisoft-stúdiókból is érkeztek hasonló vádak. Ezek a széles körben elterjedt problémák arra késztették a dolgozókat, hogy megalakítsák az A Better Ubisoft nevű szervezetet, hogy jobb körülményekért szálljanak síkra. A szervezet 2021-ben nyílt levelet tett közzé, amelyben felszólította a céget, hogy hagyjon fel a bántalmazók védelmével, adjon a dolgozóknak nagyobb beleszólást a vállalat működésébe, támogassa a stúdiók közötti együttműködést, és adjon beleszólást a nem vezető személyzetnek az említett együttműködés megszervezésébe.

Eddig az A Better Ubisoft egyetlen követelése sem teljesült.

Forrás: The Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu