Egy lelkes Assassin’s Creed-rajongó érdekes új infót fedett fel a Mirage-ról!

Egy igazán elhivatott rajongó lefordította a szöveget, ami Basim szobrán található, amely az Assassin’s Creed Mirage gyűjtői kiadásához jár majd.

 

 

Az Assassin’s Creed Mirage gyűjtői kiadása néhány izgalmas finomsággal érkezik. Az alapjáték mellett ez a kiadás tartalmaz egy Prince of Persia-ihlette ruhát, egy steelbook tokot, Bagdad térképét, a soundtrack és az artbook digitális és fizikai változatát, valamint további tárgyakat. Leginkább a főszereplő Basim 32 cm-es figuráját keltette fel a közönség érdeklődését, amelyen némi arab betűs szöveg is található.

Egy chrischris1541 nevű felhasználó az Assassin’s Creed subredditen tett egy bejegyzést, amelyben megkérdezte, hogy mások lefordították-e a szöveget. Egy BIG0H felhasználónévvel rendelkező rajongó azt állítja, hogy Kuvaitból származik, és folytatja, hogy lefordítja angolra a szobor feliratát.

Szerinte a fordítás „From darkness come towards the light”, vagyis „A sötétségből a fény felé jöjj”.

Egy másik gamer, Spiritual-Neck-2957 néven szintén úgy fordította, hogy „a sötétségből a fény felé”, és mások is hasonló kifejezéseket javasolnak.

 

 

 

 

Az egyik játékos azt állítja, hogy a közvetlen fordítás angolra nem lesz olyan hatékony, de úgy tűnik, hogy a felhasználók fel tudják fogni a szavak mögött rejlő jelentést. Ezt követi egy vita arról, hogy ez a mondat hogyan kapcsolódik a széria történetéhez. Néhány rajongó tréfásan helytelen fordításokat posztol, például „nehogy előrendelj!”, de sokan kifejezik izgatottságukat az Assassin’s Creed Mirage megjelenése miatt.

Amellett, hogy visszatér a sorozat gyökereihez, az Assassin’s Creed Mirage nem tartalmaz majd játszható modernkori szegmenseket.

A Ubisoft úgy döntött, hogy ezzel a játékkal teljes egészében Basim hátterére és múltjára koncentrál. A játékosok természetesen továbbra is az Animuson belül tartózkodnak, de nem lesznek játszható jelen idejű részek.

Ráadásul az Assassin’s Creed Mirage nem is lesz teljes árú, hiszen megjelenésekor 50 dollárba fog kerülni, a deluxe és a gyűjtői kiadás pedig 60, illetve 150 dollárba. A Ubisoft azonban megerősítette, hogy a nagy AAA-játékaiért többet kér majd, így a rajongók számíthatnak arra, hogy a következő AAA Ubisoft-játékok ára legalább 70 dollár lesz. Más kiadók ugyanezt az összeget számítják fel a jelenlegi generációs játékokért, és valószínűleg ez az ár számít majd a jövőben sztenderdnek.

Forrás: Reddit

Has anyone translated the statue in the collectors edition? from assassinscreed

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu