Gran Turismo film: Stranger Things-színész a főszereplő és a Gyűrűk Ura sztárja is csatlakozott a PlayStation-exkluzív játék adaptációjához

MOZI HÍREK – A Sony Gran Turismo című filmje egy videojáték megszállottjáról szól, aki a való életben is autóversenyzővé válik. Nemrég jelentették be, hogy a Stranger Things egyik szereplője, David Harbour lesz a Gran Turismo főszereplője is, és a most másik nagy franchise, a Gyűrűk Ura egyik csillaga csatlakozott a stábhoz.

 

A Gran Turismo film szereplőgárdájában nagy nevek lesznek. Nem sokkal azután, hogy bejelentették, hogy David Harbour (Stranger Things, Hellboy, Fekete özvegy) kapta meg a videojáték-adaptáció egyik főszerepét, egy új jelentésből (a THR-en keresztül) most kiderült, hogy egy másik színész, aki a főszerepet fogja játszani, Orlando Bloom (A Gyűrűk Ura-sorozat, A Karib-tenger kalózai-sorozat, Karneválsorozat). Archie Madekwe (Midsommar, Voyagers, See) is főszerepet kap.

A Gran Turismo film egy igaz történeten alapul, a cselekményt metamódszerrel, a Gran Turismo videojátékok egyik nagy rajongóját követve közelíti meg. A „végső kívánságteljesítő meseként” jellemzett film egy tinédzser gamer (Madekwe) történetét követi, akinek a játékokban való jártassága révén esélyt kapott arra, hogy részt vegyen egy sor Nissan-versenyen, hogy valódi profi autóversenyzővé váljon. Harbour társszereplője egy visszavonult versenyző, aki mentorként szolgál a tinédzser számára, míg Bloom egy „éhes marketingvezető szerepében lesz látható, aki eladja az autóversenyzés sportját … és talán még a művészetében is hisz”.

A filmet Neill Blomkamp (District 9, Elysium) rendezi, a forgatókönyvet Jason Hall (American Sniper) és Zach Baylin (King Richard) írta. A PlayStation Productions Asad Qizilbash és Carter Swan producerei Doug Belgrad és Dana Brunetti mellett, míg a játékfejlesztő Kazunori Yamauchi és Hall executive producerei.

Orlando Bloom a Gyűrűk Ura és a Hobbit filmsorozat Legolasaként vált ismertté, és ugyanilyen nagyra becsülik a Karib-tenger kalózai-filmekben Will Turner szerepéért. Olyan filmekben is szerepelt, mint a Black Hawk Down, a Trója, A három testőr és a The Outpost. Bloom jelenleg a Prime Video Carnival Row című sorozatában játszik. Bloom egyébként 2018-ban, a 41. születésnapja alkalmából egy valódi autóversenyen is részt vett Marokkóban, a képek is innen vannak.

 

A Gran Turismo csak a legújabb videojáték-adaptáció, amely zöld utat kapott

 

Talán a videojáték-filmek közelmúltbeli sikere volt az oka annak, hogy a Gran Turismo film végre beindult. Korábban is voltak már próbálkozások egy film elkészítésére, egy időben a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski, de a film sosem jutott ki a „fejlesztési pokolból”. Most, hogy már van egy szilárd szereplőgárda és egy dátum is megvan, bíztató a Gran Turismo film helyzete, különösen a hírek alapján, amelyek szerint egy hétre vagyunk a gyártástól.

A Gran Turismo a tervek szerint 2023. augusztus 11-én kerül a mozikba a Sony gondozásában. A forgatás még ebben a hónapban elkezdődik Európában.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu