A Resident Evil Village igazgatója szerint a DLC véget vet a fő történetnek

Úgy tűnik, hogy a Resident Evil Village közelgő Shadows of Rose DLC-je véget vet a franchise egyik fő történetszálának, miközben a külső nézetes játékmenettel részben visszatér a gyökerekhez.

 

A Resident Evil Village Shadows of Rose DLC-je nagyrészt lezárja a Winters család szerepét a franchise átfogó cselekményében. A Resident Evil Village eseményei után 16 évvel játszódik, amelyben Ethan Winters a Resident Evil Biohazardból visszatér, miközben elrabolt lányát keresi, a Shadows of Rose azonban most Ethan helyére a lánya lép, aki már tinédzser, és Chris Redfielddel dolgozik együtt. A DLC-t idén júniusban leplezték le, miután sok rajongó kíváncsi volt, hogy merre folytatódik a Resident Evil története.

A Shadows of Rose DLC leleplezése után a rajongók további információkat kaptak az extra tartalomról. A Capcom szerint a Shadows of Rose fokozott kihívást kínál majd a játékosoknak, sokkal nehezebb lesz, mint a Resident Evil Village alapélménye. A Shadows of Rose leleplezésével párhuzamosan bejelentették a Resident Evil Village Gold Editiont is, amely egy új, harmadik személyű perspektívában teszi lehetővé a játékosok számára a játék megtapasztalását.

Most megerősítették, hogy a Shadows of Rose története lezárja a Winters család történetét a Resident Evilben. Az IGN Japánnak nyilatkozva a Resident Evil Village igazgatója, Kento Kinoshita elmondta, hogy a Capcom azért készíttette a DLC-t, hogy lezárja a „Winters család saga”-t. Ez azt jelenti, hogy a Resident Evil 9-ben valószínűleg új karakterek is bemutatkoznak, vagy esetleg visszatérnek néhány régi kedvenc. Kinoshita nem volt hajlandó nyilatkozni a jövőbeli tervekről, csupán annyit mondott, hogy nem tud semmit megosztani.

Még ha a Shadows of Rose története csak körülbelül négy órát fog is tartani, ez elég idő lesz a Capcom számára, hogy lezárja Rose és Ethan Winters történetét. Vannak olyan találgatások, hogy Ethan Winters még életben van a Resident Evil Village végére, és a Shadows of Rose trailerében Rose Winters klónja is feltűnt, így sokan várnak választ ezekre a rejtélyekre. A Shadows of Rose történetéről való beszéd mellett Kinoshita arról is beszélt, hogy a harmadik személyű mód kihívást jelentett a Resident Evil Village Gold Edition számára, gyakorlatilag annyi erőfeszítést igényelt, mint „egy új játék létrehozása”.

A Resident Evil Village közelgő DLC-je mellett a Capcom klasszikus horrorfranchise-ának rajongói a Resident Evil 4 remake-jét is várhatják. Nemrég, a TGS 2022-en megerősítették, hogy a Resident Evil 4 remake-je PlayStation 4-re érkezik, a rajongók pedig a jövő hónapban további híreket kapnak, ugyanis októberben a Capcom bemutatóján minden Resident Evilről szó lesz.

A Resident Evil Village már megjelent PC-re, PS4-re, PS5-re, Stadia, Xbox One-ra és Xbox Series X-re. 2022. október 28-án jelenik meg a Shadows of Rose.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu