Phil Spencer-interjú: csak nem újabb stúdió-felvásárlásokra készül a Microsoft?!

Phil Spencer szavaiból kiolvasható: a felvásárlások addig folytatódnak, amíg a Microsoft nem kap kellően nagy szeletet a tortából…

 

 

A CNBC piacközpontú vertikumának, a Squawk Asia-nak adott friss interjújában Phil Spencer, a Microsoft égisze alá tartozó Xbox vezetője nem zárta ki a jövőbeni játékstúdió-felvásárlásokat, habár a kiadó még mindig az Activision Blizzard 75 milliárd dolláros mamutvásárlásának véglegesítésén dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy a vállalat „továbbra is akvizíciós” marad-e, vagy szünetet tart a jövőbeli felvásárlások előtt, Spencer a következőket mondta:

„Ez egy olyan versenyképes piac, hogy nem hiszem, hogy bármiben is szünetet tarthatnánk.”

„A Tencent ma a világ legnagyobb játékipari vállalata, és továbbra is nagymértékben fektetnek be a játéktartalmakba és a játékfejlesztőkbe”.

Spencer így folytatta: „A Sony ma nagyobb vállalkozás, mint mi vagyunk a játékiparban, és ők továbbra is folytatják a befektetéseket. Ez egy nagyon-nagyon versenyképes piac”. Az ügyvezető így zárta: „Arra törekszünk, hogy jelentős szereplő legyünk. Nagyszerű tartalmat akarunk nyújtani a játékosainknak, és továbbra is aktívak maradunk”.

 

 

Egy ilyen mértékű lépés mindig aggodalomra ad okot, még a Microsoft esetében is, bár úgy tűnik, nincs ok arra, hogy ne legyen sikeres.

 

 

Úgy tűnik, hogy a játékiparban a konszolidáció új paradigmájába léptünk, hiszen olyan vállalatok, mint a Sony, az Embracer Group, a Tencent és a Microsoft az elmúlt években egyik titáni felvásárlást a másik után hajtották végre.

A Squawkkal folytatott további beszélgetésben Spencer ragaszkodott ahhoz, hogy a vállalatnak nem áll érdekében a Discord felvásárlása, és megjegyezte, hogy nagyon elégedett a két cég eddigi, inkább együttműködő kapcsolatával.

Spencer hajlandónak mutatkozott arra is, hogy a Microsoft lépéseket tegyen a JRPG-térben.

Az interjú akkor készült, amikor Spencer Japánban járt a Tokyo Game Show-n. A vezető megjegyezte, hogy a JRPG-k továbbra is a Sony és a Nintendo „hazai pályája”, míg a Microsoftnak nehezebb volt sikereket elérni a japán piacon.

Spencer a továbbiakban elmondta, hogy kiterjedt találkozókat tartott a japán fejlesztőkkel, amelyek a munkakapcsolatok kiépítésére és az igényeik kielégítésére összpontosítottak. Az Xbox-vezér az interjút azzal zárta, hogy a Microsoft jelenleg nem tervezi az Xbox-konzolok árának emelését, miután a Sony nemrég bejelentette a PS5 árának emelését a világ nagy részén, Amerika kivételével.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu