Scalebound: lehetséges, hogy végre újjáéled az ígéretes játék-projekt?!

A PlatinumGames az év elején nyilvánosan felszólította az Xboxot, hogy élesítse újra a törölt Scalebound-projektet.

 

 

Az Xbox főnöke, Phil Spencer szomorú választ adott a Scalebounddal kapcsolatos fenti kérdésre: közölte, hogy „jelenleg nincs mit mondani” a PlatinumGames kinyilvánított vágyáról, miszerint újraélesztenék a játékot.

A Scalebound vitathatatlanul az Xbox történetének egyik leghírhedtebb projektjévé vált.

A 2014-ben Xbox One-ra bejelentett játékot a Bayonetta rendezője, Hideki Kamiya karakteres akciójátéknak tervezte. A projektet azonban hosszas fejlesztés után 2017-ben törölték.

A Platinumot és az Xbox vezetőségét azóta folyamatosan kérdezgették a projektről, de a találgatások februárban csúcsosodtak ki, amikor Kamiya az IGN Japan-nak elmondta, hogy szeretne tárgyalásokat kezdeményezni a Microsofttal a projekt hivatalos újraélesztésének lehetőségéről.

Kamiya így nyilatkozott: „Rengeteget dolgoztunk rajta, és nincs értelme, hogy a Microsoft a jelenlegi formájában tartsa a játékot, ezért szeretnénk tenni valamit érte (nevet). Phil! Csináljuk együtt!” Később a VGC-nek elmondta: „Nem, ez nem vicc: teljesen komolyan gondolom”.

 

 

Scalebound - A multiplayert a Microsoft E3-as előadásán prezentálták az alábbi módon.

 

 

Most az Xbox-főnök Spencert kérdezték az esetleges újjáélesztésről.

A Game Watch kérdésére, hogy újra lehet-e éleszteni az ígéretes projektet, Spencer mosolyogva válaszolt (Robert Sephazon fordításában): „Jelenleg nincs mit mondani a Scaleboundról”.

Korábban, amikor a Platinum cím felélesztésének lehetőségéről kérdezték, Spencer egyértelműbb választ adott. „Azoknak az embereknek, akik azt gondolják, hogy talán van még valami a tervekben: nincs” – mondta, amikor 2020-ban a Scaleboundról kérdezték.

Az Xbox és a PlatinumGames is adott már korábban magyarázatot arra, hogy mi történt a Scalebounddal, de a Platimumos Kamiya nemrégiben lépett fel, hogy egyedül vállalja a felelősséget a projekt törléséért.

Forrás: GameWatch

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu