Constantine 2 – Cselekmény, szereposztás, rendező és minden, amit eddig tudunk

ELŐZETES – Hivatalosan is készül a Constantine 2., amelynek főszerepét Keanu Reeves fogja játszani a DC Comics címszereplőjeként. Íme, amit eddig tudunk!

 

 

A Constantine 2 végre valósággá válik, hiszen a Warner Bros. bejelentette, hogy folytatást kap a DC démonológusa. Szeptember 16-án számoltunk be arról, hogy a Constantine visszatér, Keanu Reeves pedig a 2005-ös filmben játszott szerepét veszi át. A cikk arról is szólt, hogy Frances Lawrence, aki az eredeti filmet rendezte, visszatér a folytatás rendezéséhez is. Bár a DCEU az elmúlt 17 év során a karakter több változatát is láthattuk, egyik sem találta el ugyanazt a szikrát, amit Reeves az első filmben. Most úgy tűnik, a DC ugyanazokkal az emberekkel szeretné feltámasztani az univerzum legveszélyesebb démonvadászát, akik őt is a világra hozták.

Constantine a DCEU egyik rajongói kedvence, mióta legutóbb megmentett minket az Antikrisztustól. A film egy újfajta világot teremtett, amelyben angyalok és démonok éltek mellettünk, és őrült klubokba jártak. A jó és a gonosz természetfeletti erőit sokkal reálisabbá, átélhetővé alakítottá át. John Constantine küzdelme nem csak abból állt, hogy ördögűző. Hanem a belső démonok kiűzése, a szó szerinti rák, ami a tüdejét és a lelkét emésztette. Most, hogy lesz egy Constantine 2, reméljük, Keanu Reeves nem kezdett újra dohányozni.

 

MOZI HÍREK – Scott Derrickson az a rendező, aki a Constantine-ért Marvel mellett DC univerzumban is szívesen forgatna.

 

A Constantine 2 cselekménye

 

Rengeteg képregényes történetből lehet kiindulni, ha a Constantine folytatását nézzük. A múltban általában más DC-karakterek történeteiben láthattuk őt felbukkanni, de nem gyakran saját történetben. Ez azért van, mert a munkája egy kicsit olyan „ügyeletes” típusú szakma. A mentősökhöz vagy a pizzafutárokhoz hasonlóan az ördögűzők is csak akkor dolgoznak, amikor szükség van rájuk, így amikor a DC-univerzum valamelyik hősének valami szokatlan vallási élménye van, vagy gondja akad egy démonnal, akkor Constantine is felbukkan.

Általában egy cameo vagy egy kép erejéig láthatjuk a karaktert, hasonlóan ahhoz, ahogy Johanna Constantine is feltűnt a Sandmanben. De a karakter személyes elbeszélését követve jellemzően az emberi lélekben létező pokol mélységeibe nyerhetünk bepillantást.

Constantine-t legutóbb akkor hagytuk el, amikor éppen leszokott a dohányzásról. Miután kapott egy második esélyt az életre, úgy tűnt, örül, hogy új életet kezdhetett, és készen állt arra, hogy értékelje a neki adott életet. De ez a megújulás nem járt ár nélkül. A jobbkeze, Chas (Shia LaBeouf) meghalt az Antikrisztus megállítására irányuló küldetésük során. Hennessy atyát megszállták, és halálra itta magát. Beemant pedig felfalták a rovarok. Talán őt is láthatjuk majd bosszúhadjáraton.

Másik lehetőség, hogy John megtanult egy erőteljes leckét arról, hogyan fektessen pozitívan a saját és mások életébe. Lehet, hogy Constantine felveszi Angela Dodsont (Rachel Weisz) a misztikus művészetek új tanítványának. Most, hogy Keanu Reeves már kicsit idősebb, lehet, hogy lenne értelme egy új főszereplő bevezetésének, ha a DC franchise-t akar csinálni Constantine-ból. Angela Dodson pedig tökéletes karakter lenne. Nyomozói múltjával és újonnan felébredt pszichikai képességeivel a megfelelő képzéssel talán még Constantine-nál is erősebbé válhat. A rajongóknak nagy élmény lenne, ha újra együtt látnák őket. A régi karakterek is részei annak, ami a 2005-ös filmet olyan izgalmassá tette, és ha a folytatásban még mélyebbre hatolnának Constantine világának történelmében, a rajongókat.

 

MOZI HÍREK - Mind a mai napig verik a Constantine, a démonvadász készítői a fejüket a falba, hogy erre nem gondoltak.

 

A szereplők és a stáb

 

A Constantine folytatása még messze van, de a Warner Bros. bejelentésével néhány izgalmas név is érkezett. Keanu Reeves nyilvánvalóan visszatér, hogy újra eljátssza John Constantine-t. Érdekes választás, hiszen az évek során több más színész is játszotta már a szerepet.

A gamerek az Assassin’s Creed Black Flag főszereplőjeként is ismerhetik Matt Ryant, aki 2014-ben saját sorozatában alakította a karaktert, amely a DCEU Arrowverse része. Ez utóbbi a DC kánon népszerű franchise-a, amely a Zöld Íjász tévésorozat köré épült. Emellett készült még egy törölt HBO Max sorozat is, amelyben Sope Dirisu játszotta volna Constantine szerepét. Jenna Coleman pedig legutóbb Neil Gaiman Sandman sorozatában játszotta Johanna Constantine-t. Bár Matt Ryan és Neil Gaiman alakításainak is megvoltak a maguk érdemei, egyikük sem inspirált minket úgy, mint Keanu Reeves eredeti alakításában. Azzal, hogy visszahozzák őt a főszerepbe, tisztelettel adóznak azoknak a rajongóknak, akik imádják a karakter ezen megtestesülését, vagy magát Keanu Reeves-t. Érdekes egyébként, hogy 2005-ben azért sokak kritizálták Reeves alakítását Constantine-ként, ezek a rajongók persze nem fognak annyira örülni…

 

 

Visszatér a régi rendező is

 

Ami a rendezőt illeti, ő Francis Lawrence lesz. A sztár és a régi rendező párosításával visszaállhat egy kicsit a 2005-ben látott varázslat. Lawrence azóta kiemelkedő karriert futott be, rendezte a Legenda vagyok, a Vizet az elefántoknak, és a Catching Fire-től kezdve átvette Az éhezők viadala filmeket. A forgatókönyvet Akiva Goldsman fogja írni. Lawrence-szel együtt dolgozott az I am Legend-en, és olyan lenyűgöző filmeket írt, mint a Hamupipőke, A Da Vinci-kód és az Egy csodálatos elme.

Dolgozott néhány neves DC-projekten, például a Titánok és a 90-es évek két Batman-filmjén, jelenleg pedig a Star Trek: Furcsa új világok című filmről híres. Karrierjét elnézve a közelgő Constantine folytatásban sem fog csalódást okozni. Goldsman bizonyította, hogy rendkívül minőségi író, aki tudja, hogyan kell kezelni egy olyan címet, amely már egy ideje a nádasban van, és már dolgozott korábban is a DC univerzumán belül. A Weed Road Pictures nevű cégén keresztül J.J. Abrams és Hannah Minghella, a Bad Robot producere mellett ő lesz a producer is.

Amit egyelőre viszont még nem tudunk: most még nincs semmilyen megjelenési dátum a Constantine 2-re. Reméljük, rövidesen az is kiderül és akkor frissítjuk a cikkünket az új információval.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu