Az Electronic Arts örülne, ha Xbox-exkluzív lenne a Call of Duty!

Valahol érthető: így a Battlefield nagyobb sikereket érhet el, mivel az Activision Blizzard IP-je kihagyná a PlayStation platformo(ka)t.

 

Miközben a Microsoft folyamatosan mondja, hogy eszük ágában sincs elvenni a Sony-tól a Call of Duty-t, ha lehetőséget kap a redmondi techcég az Activision Blizzard felvásárlásra, a Sony folyamatosan ellenzi a felvásárlást (miközben írtunk arról, hogy a Meta áldását adta a dealre), de eddig nem nagyon láttunk véleményt egy rivális cégtől, ugyanis az Electronic Arts franchise-a, a Battlefield régebben korábban a Call of Duty komoly ellenfele volt, de a Battlefield 2042-nek nem sok esélye volt a Call of Duty: Vanguard ellen versenyre kelni (így nem csoda, hogy a Respawn-alapító Vince Zampellát tették meg a franchise vezetőjének…).

Nemrég a Goldman Sachs egyik rendezvényén felszólalt Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója, aki így támogatja a Microsoftot a felvásárlásban: „Nem hiszem, hogy a legutóbbi két Battlefield játékkal úgy teljesítettünk, ahogyan kellett volna. Rengeteg munkánk van még ezen a téren, de alapjában véve ez egy rendkívüli IP, és a szórakoztatóipar világában azt láttuk, hogy a nagyszerű IP ellenálló. Láttunk már olyan filmeket, amelyek nem váltották be a franchise-hoz fűzött reményeket. A Star Wars talán egy ilyen franchise. Aztán láthatjuk, hogy mi történik, ha a megfelelő kreatív csapatot vonjuk be, hogyan tudnak teljesen újragondolni és továbbfejleszteni egy franchise-ot

Úgy gondolom, hogy most egy rendkívüli kreatív csapat vesz részt a Battlefield fejlesztésében. Nekik hihetetlen ambícióik vannak, hogy éllovasok legyenek a belső nézetes lövöldözős játékok között. Egy olyan világban, ahol kérdéses lehet a Call of Duty jövője és az, hogy milyen platformokon lesz/nem lesz ott, a Battlefield platformfüggetlensége és teljes mértékben platformokon átívelő jellege óriási lehetőséget jelent,” mondta Wilson.

Szóval a saját érdekeik miatt támogatja a Call of Duty PlayStationről remélt távozását, mert így a Battlefield szerinte képes lesz a CoD által hátrahagyott űrt betölteni. Kérdés, hogy egyrészt ez megvalósul-e, másrészt pedig tényleg erre az IP-re váltanak a rajongók…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu