The Last of Us Part I: itt a patch és egy megható FF7 easter egg!

A Final Fantasy-rajongók egy bájos húsvéti tojást fedeztek fel a The Last of Us Part I-ben, amely egy üdítő jelenetet ábrázol Clouddal és Tifával a Final Fantasy 7-ből.

 

 

A The Last of Us Part I játékosai nemrég egy bájos easter eggre bukkantak, amely a Final Fantasy 7-ből Cloud és Tifa egy kedves pillanatának állít emléket. A Square Enix 2020-ban adta ki a Final Fantasy 7 Remake-et, így ez a húsvéti tojás egy aranyos bólintás az egyik PS5-ös remake-től a másikhoz.

A Twitter-felhasználó hugo_artist és a Reddit-felhasználó PrincessSaba voltak azok, akik felfedezték ezt a húsvéti tojást a The Last of Us Part I-ben. Utóbbi a Final Fantasy, Final Fantasy 7 és Final Fantasy 7 Remake subredditen posztolt képernyőfotókat a tisztelgésről.

A szóban forgó húsvéti tojás a The Last of Us Part I 8. fejezetében szereplő kollégium egyik szobájának falán lévő poszter formájában jelenik meg.

A második emeleten, az emeletes ágy után, a 200-as számú szobában a játékosok két posztert találnak a falon, amelyek közül egyik sem szerepelt a The Last of Us eredeti változatában. A két poszter közül a nagyobbik kifakult, elázott, és az egyik szereplő arca ki van karcolva. A játékosok azonban még mindig megkülönböztethetnek két karaktert, akik a csillagos ég alatt ülnek. Közelebbről megnézve a páros a Final Fantasy 7-ből ismert Couldra és Tifára hasonlít, Tifa pedig Cloud vállára hajtja a fejét.

 

 

 

 

A poszter a Final Fantasy 7 végéhez közeli jelenetet ábrázolja, ahol Tifa és Cloud egy csendes pillanatot töltenek el a csillagok alatt. Emellett egy japán karakterláncot is láthatunk a japán és angol nyelvű „Stargazer” szó felett. Sajnos a kisebb első karaktersorozat túlságosan elhalványult ahhoz, hogy a rajongók kiolvashassák. A Final Fantasy 7 Remake subreddit egyik felhasználója arra is felhívta a figyelmet, hogy a hotel, ahol Cloud és Tifa a Final Fantasy 7 során megszállnak, a „Stargazer Heights” nevet viseli, ami egy újabb rétegre utal.

A második, kisebb poszter már egy kicsit rejtélyesebb.

Egy nagy fát ábrázol, amelyen japán betűkkel a „Tree of the Sun” címet írják ki. Ugyanezek a szavak angolul is megjelennek a főcím alatt. Nem világos, hogy ez egy másik játékra utal-e, vagy csupán egy fiktív JRPG-re, amely a Last of Us univerzumában létezik. A poszter kisebb méretét, valamint az általános nevet és grafikát tekintve azonban az utóbbi tűnik valószínűbbnek.

 

Megérkezett az 1.02-es javítás

 

A fejlesztők honlapja szerint az 1.02-es javítás már elérhető, és kijavítja a szintgeometriával kapcsolatos problémákat, a fotó módot, a fidelity mode beállításának kiigazítását, hogy 30 fps-t célozzon meg, valamint eltávolítja a VRR követelményét, amikor a fidelity mode-ban feloldott képkocka sebességről van szó. A teljesítmény és a hűségmód leírása is frissítésre került, hogy jobban tükrözze, mit foglalnak magukban ezek a beállítások a könnyebb megértés érdekében, és egy hangkeverési és világítási probléma is javításra került, amely az utolsó fejezetben fordulna elő.

 

 

 

 

A frissítéssel kapcsolatos kisebb javítások közé tartozik egy opcionális beszélgetés a Pittsburgh Financial Plaza-ban, amely nem vált be.

Kijavították továbbá a vízfröccsenés FX-jeivel, a főmenüben a szöveggel és a képernyőolvasókkal kapcsolatos problémákat; a tükörvilág-módosítóban megfordított kreditekkel kapcsolatos problémát, valamint egy olyan hibát, amely miatt a karaktereknek bizonyos szögekből nézve hiányoztak az arckifejezéseik a fotó módban. További problémák, amelyeket a frissítés kijavít, az új játék plusz fegyverfrissítő részek, amelyek nem spawnoltak, valamint a The Last of Us hozzáférhetőségi funkciói a navigációval és a láthatatlanság kapcsolójával kapcsolatban.

Forrás: Naughty Dog, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu