Menu

Dakar Desert Rally: a nyolcvanas évek autóit is vezethetjük [VIDEO]

Ha nem a modern masinák iránt érdeklődünk, mód lesz a régebbi járgányok vezetésére is (és akkoriban a Párizs-Dakar rally sokkal durvább terepeken is zajlott).

 

Tény: akkor bizony Párizstól a szenegáli Dakarig vezettek a terepautók, a motorok és a kamionok, de 2008-ban a terrorveszély helyett egy Közép-Európai Rally volt magyar és román talajon, majd egy évtizedig Dél-Amerikában zajlottak a versenyek, aztán 2020 óta Szaúd-Arábiában rendezik meg az eseményt. Ehhez kissé anakronisztikus lesz a lenti videóban látható két, nyolcvanas évekből származó klasszikust vezetni: a Peugeot 405 Turbo 16 (amit Ari Vatanen, egy finn ralilegenda vezetett) mellett a DAF Truck Turb-Twin kapott bemutatót a korszakhoz méltó videókazettás stílusban. Őket csak a játék Deluxe Edition verziójával kapjuk meg…

Ahogy a játék decemberi bejelentésekor írtuk: „A játék mögött a Saber Interactive áll (ők például a The Witcher 3-at valahogy át tudták ültetni a Nintendo Switchre; ehhez képest nekik kisujjból fog menni a PlayStation 5-ös és Xbox Serieses átiratpáros…), és ők maguk (vagy pontosabban a tulajdonosuk, az Embracer Group) fogják kiadni a Dakar Desert Rally-t, ami a trendeket követve cross-gen játék lesz, és itt is mindössze egy platform marad ki a szórásból.

A Dakar Desert Rally Steam-oldala szerint ez a legnagyobb off-road rally kalandnak ígérkezik, és a játék igyekszik az Amaury Sport Organisation rendezvényének sebességét és izgalmát hitelesen átadni. A bolygó legnagyobb rally versenye sok licenszelt járművel támad majd sok gyártótól, és itt nem csak autókra kell gondolni, mivel motoros, kamionos, quados és SSV-s kategória is van. Az off-road szimuláció rajongóinak és a kazuár versenyzőknek egyaránt egyedi kihívásokat fog nyújtani. Online multiplayer versenyek mellett offline is átnavigálhatjuk magunkat a hatalmas területeken.

A hivatalos 2020-as és 2021-es Dakar Rally versenyekből több mint harminc pályát fog tartalmazni a Dakar Desert Rally. Licencelt járművek, csapatok és pilóták lesznek mind az egyjátékos, mind a multiplayer módokban. Az egész egy hatalmas nyílt világban vár ránk, ahol nincsenek korlátok az utakkal és útvonalakkal. Sok kormányt is támogatni fog, ez pedig a szimulátorosoknak lesz kedvező lépés.

Mind a négy évszak, továbbá a teljes napciklus is a játék része lesz. Így fel kell készülni a homokviharokra, az égető sivatagi napfényre, az esőre, a hóra, vagy a mély sárra is. Ezek miatt a természeti hatásokat is le kell küzdenünk, hogy nyerni tudjunk. És a Dakar rally nem lenne igazi a többiek segítése nélkül. Ezért több javítási pontot kaphatunk, és ki tudja, később lehet, hogy a kölcsön kenyér visszajár nekünk, így minket húznak ki a kátyúból.” Azóta a 2022-es pályákat is hozzácsapták a pakkhoz, multiplayerben pedig négyen versenyezhetünk a Saber Porto játékában.

A Dakar Desert Rally október 4-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu