Jön a Logitech G Cloud, az egyik legfontosabb játékmegosztó-szolgáltatás integrációjával!

TECH HÍREK – Az Xbox és a Logitech bejelentette együttműködését a G Cloud nevű felhőalapú kézi játékeszköz fejlesztésében, amely októberben jelenik meg és már előrendelhető.

 

 

Az Xbox bejelentette, hogy a Logitech G Cloud nevű kézi eszköze az Xbox Cloud Gamingre lesz optimalizálva és a jövő hónapban válik elérhetővé. A Logitech handheld kevesebb mint egy hónapja tűnt fel a neten egy váratlan kiszivárgás miatt, és most úgy tűnik, hogy a képek pontosak voltak. A rendszer a klasszikus ABXY gombokkal rendelkezik, D-Paddal és hét hüvelykes képernyővel büszkélkedhet. A kézikonzol jelenleg előrendelhető a Microsoft Store-ban.

A Logitech G Cloud kialakítása a Nintendo Switch Lite-ot idézi, különösen, ha figyelembe vesszük a méreteit, a gombokat és a képernyő szegélyét.

Itt azonban úgy tűnik, véget érnek a hasonlóságok. A Logitech G Cloud az Xbox család részének tekinthető, mivel az Xbox Cloud Gamingre optimalizálták, és a játékosok a készülék bekapcsolásától kezdve hozzáférnek a teljes felhőkönyvtárhoz.

A rendszer azonban nem csak Xbox-játékokkal büszkélkedhet. A G Cloud tartalmazni fogja az NVIDIA GeForce NOW-t is, ami még több címet ad a játékosok számára. A készülék azonban nem olcsó. Az induló ára 349,99 dollár lesz, jelenleg pedig 299,99 dollárért lehet előrendelni. Hét hüvelykes, 1080p felbontású képernyővel rendelkezik, és egy feltöltéssel tizenkét órányi játékot támogat. Ezek a funkciók nagyszerűek lehetnek azoknak a játékosoknak, akik prémium Xbox-élményt szeretnének útközben is.

 

 

 

 

A G Cloud a Logitech és a Tencent Games, egy kínai cég együttműködése, amely évek óta fejleszt játékokat és játékhardvereket. Az így létrejött rendszer egyértelműen a játékosok szem előtt tartásával készült. Az Xbox közölte, hogy a készülék a felhős játék mellett támogatni fogja az Xbox Remote Play-t is. Ez azt jelenti, hogy a játékosok a konzoljukról közvetlenül a készülékre streamelhetik a tartalmakat, így bármelyik Xboxon elérhető címmel játszhatnak.

A G Cloud segítségével a játékosok Fortnite-ozhatnak is majd online, Xbox Live előfizetés nélkül.

Valóban, az eszköz könnyű belépőnek tűnik az Xbox ökoszisztémába. Azok a játékosok, akik nem akarnak pénzt költeni egy konzolra, a G Cloud és a Game Pass Ultimate segítségével esetleg mindent megkaphatnak, amire szükségük van. A rendszer árán azonban érdemes elgondolkodni. Azok, akik már több száz dollárt költöttek egy új konzolra, egy 300 dolláros kézikonzol talán nem éri meg a vásárlást. Bár nagyszerű látni, hogy az Xbox azon dolgozik, hogy a Cloud Gaming életképesebbé váljon, ez a megoldás valószínűleg csak a játékosok egy kiválasztott csoportja számára lesz hasznos.

Forrás: VidaExtra

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu