Sok panasz érkezett a „jóárasított” Xbox Elite Core Controllerre az USA-ban

Az új Xbox Elite Core kontrollerek alacsonyabb áron érkeznek, de úgy tűnik, hogy a minőségellenőrzés ezúttal nem állt a helyzet magaslatán, mert az USA-ban a GameRant nevű oldal szerint nagyon sok panasz érkezett rá.

 

A Microsoft nemrég dobta piacra az új Xbox Elite Core kontrollert, de úgy tűnik, néhány rajongónak problémái vannak az eszközzel. Az Elite Core kontroller az Elite Series 2 alternatív változata, amely a felső kategóriás és a standard kontrollerek közötti középutat hivatott képezni. Alacsonyabb, 129,99 dolláros áron kapható, de nem rendelkezik a Series 2 kontrollerek összes előnyével.

Az Elite Core vezérlő rendelkezik az Elite Series 2-ben elérhető funkciókkal, de a felhasználóknak külön kell fizetniük egy külön komponenscsomagért. A Core változat gumírozott markolattal, rövidebb hajszálelőkkel és állítható feszességű hüvelykujjpálcákkal rendelkezik, miközben lenyűgöző, akár 40 órás akkumulátor-üzemidővel is büszkélkedhet. Nem szállítjuk azonban levehető alkatrészekkel, például a cserélhető D-paddal és hüvelykujjpálcákkal. Most úgy tűnik, hogy néhány játékosnak problémái vannak az Elite Core kontrollerekkel.

Az Xbox Series X subredditen közzétett hozzászólásokból kiderül, hogy egyes játékosok minőségellenőrzési problémákkal küzdenek az új Elite Core kontrollerekkel. Egy TH_Rz nevű felhasználó képeket osztott meg sérült kontrolleréről, mivel úgy tűnik, mintha valaki megpróbálta volna egy tárggyal felfeszíteni. Ugyanebben a bejegyzésben Xbox-gamerek más problémákat is megosztanak, például a jobb lökhárítóból hiányoznak a bemenetek, és más gombnyomások nem regisztrálódnak megfelelően.

Egy DrunkTractorDriver nevű játékos azt állítja, hogy az egyik gombjuknál dupla kattintási probléma volt, és bár sikerült kicseréltetniük, az új kontrollerrel is ugyanez volt a probléma. Más felhasználók is megosztják a problémákat, amelyekkel az Elite kontroller mindkét szériájával szembesültek, a rajongók pedig azt ajánlják nekik, hogy próbálják ki a harmadik féltől származó eszközöket.

Talán a legjelentősebb bizonyíték DamiK030 felhasználótól származik, aki egy rövid videót tett közzé az Elite Core kontrollerük Y gombjával kapcsolatos problémáról. Az egyik kommentben DamiK030 megemlíti, hogy az Elite-vezérlők fantasztikusak, amikor működnek, és nagyon szeretne egy olyat, ami rendeltetésszerűen működik. Az egyik hozzászólásban egy játékos azt állítja, hogy négy Elite-vezérlőn ment keresztül, amelyek mindegyikénél ugyanaz a probléma volt a jobb oldali karral.

Sok rajongó egyetért abban, hogy a hagyományos Xbox-vezérlőknél nincsenek ugyanolyan minőségellenőrzési problémák, ezért sajnálatos, hogy az Elite sorozatban továbbra is vannak hibák. A Sony nemrég jelentette be saját pro kontroller-változatát DualSense Edge néven, és érdekes lesz látni, hogy ez is szenved-e az Elite kontrollerekhez hasonlóan elterjedt problémáktól.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu