A Rockstar Games blokkolja a közösségi média-kommenteket a hacker támadás után!

A Grand Theft Auto 6-ot fejlesztő Rockstar Games, úgy tűnik, a masszív kiszivárogtatás után blokkolja a válaszokat a Twitteren.

 

 

A Rockstar Games gyorsan elkezdte visszavonni a kiszivárgott tartalmakat szerzői jogi okokra hivatkozva, miután szeptember 18-án egy hacker számos videót, eszközt, sőt még a készülő Grand Theft Auto 6 kódjának egy részét is kiszivárogtatta. A stúdió azt is elismerte, hogy a kiszivárgott tartalmak valóban a játékból származnak.

A Rockstar két új autót, valamint számos eseményt és változást jelentett be a Grand Theft Auto Online-hoz. Mindezt a Twitteren jelentették be, de szokatlan módon letiltották a válaszokat.

A Rockstar Games Twitter-előzményeinek áttekintése megerősíti, hogy a vállalat csak azután kezdett így tenni, hogy a hétfőn közleményben ismerték el a hackelést. És bár egyetlen tweet aligha számít trendnek, nagyon valószínűnek tűnik, hogy a két esemény összefügg.

A hétfői nyilatkozatban a Rockstar kifejtette, hogy a stúdiót egy harmadik fél által megrendezett hálózati behatolás érte. Az említett hacker, aki vélhetően ugyanannak a csoportnak a tagja, amely a hónap elején az Ubert vette célba, illegálisan töltött le olyan felvételeket, amelyek a készülő Grand Theft Auto 6 korai fejlesztési buildjét mutatják.

 

 

A Grand Theft Auto játékok eltűnése a RockStar indítóprogramjának összeomlásához kapcsolódik.

 

 

Bár a Rockstar hivatalos közleménye nem ismerte el, a hacker vagy a hackerek azt állították, hogy a GTA 5 és a GTA 6 forráskódjához is hozzáférnek. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy a hackerek bármelyiket is kiadták volna. A Rockstar azt állítja, hogy a hackelés nem érintette egyik élőszereplős játékát sem, és a Grand Theft Auto 6 fejlesztése a tervek szerint folytatódik.

Az azonban továbbra sem világos, hogy a Rockstar Games miért blokkolta a válaszokat a legutóbbi tweetjére.

A fejlesztő korábbi Twitter-nyilatkozatára érkezett válaszok túlnyomórészt pozitívak voltak, a legtöbb GTA-rajongó támogatását fejezte ki a cégnek. Néhányan még azt is megjegyezték, hogy a Grand Theft Auto 6 kiszivárgott felvételei lenyűgözőnek tűnnek, tekintve, hogy nyilvánvalóan befejezetlen állapotban vannak. Persze akadt néhány negatív vagy heccelős komment is, de ez nem szokatlan egy olyan nagy játékstúdiótól származó tweet esetében, mint a Rockstar Games.

Néhány rajongó persze kritizálta a korai alfa-felvételeket: látszólag úgy vélték, hogy azok azt mutatják, hogyan fog kinézni a Grand Theft Auto 6 a játék megjelenésekor. Ez magában foglal néhány nem túl hízelgő összehasonlítást a Ubisoft 2016-os Watch Dogs 2 játékának grafikájával. Más kritikák esetében, úgy tűnik, hogy a megfigyelők nem vették észre, hogy a placeholder eszközök és a hibakeresési szöveg valójában nem a játék felhasználói felületének része.

Forrás: 9to5fortnite.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu