A GTA 5 komolyan kenterbe veri az új Saints Row-t az európai eladások terén?!

A két rivális széria ismét versenybe szállt a csúcsért, de a Saints Row még egy friss játékkal is vesztésre áll az évtizedes GTA 5 ellen.

 

 

Mi sem akartuk elhinni, hogy a közel egy évtizede kiadott GTA 5 még ennyire versenyben van. Ám a Saints Row reboot nem teljesít olyan jól, mint azt a kiadó Deep Silver és az anyavállalat Embracer Group minden bizonnyal szerette volna. Bár a játék a slágerlisták élmezőnye felé emelkedett, a legfontosabb akadályt nem sikerült leküzdenie: talán egyetlen jelentős riválisának, a Grand Theft Autónak a trónfosztását. Az európai játékeladási adatokból kiderül, hogy a Saints Row csak a második helyet foglalta el a GTA 5 után.

A játékeladási adatok szerint a Saints Row a második helyet szerezte meg a listán.

A felszínen ez nem tűnik rossz helyezésnek. Elvégre a Spider-Man Remastered szintén augusztusban jelent meg PC-re, és csak a hatodik helyre tudott befutni. Azonban igazából csak egy játék volt a Saints Row célpontja, a GTA 5. A Saints Row szerencsétlenségére az ötödik Grand Theft Auto elképesztő hónapot zárt Európában, és képes volt megelőzni a Saints Row-t az első helyért. Nyilvánvaló, hogy a GTA 5 még mindig erős, miközben a játékosok várják az utódot. Egy neves kiszivárogtató szerint a GTA 6 várhatóan 2024-ben vagy 2025-ben jelenik meg.

 

 

 

 

Azért a Saints Row-nak sincs oka panaszra. A játék augusztus 23-án jelent meg, így bár az augusztusi adatok a kezdeti megjelenési csúcsot mutatják, csak nagyjából egy hétnyi eladást tartalmaznak. Ezt figyelembe véve a játék helye a charton semmiképpen sem borzalmas. A GTA 5-tel való összehasonlítások durvák, függetlenül attól, hogy mennyire jók voltak az eladások, és a Saints Row-nak meg kellene próbálnia távolodni a közvetlen összehasonlításoktól egy ilyen masszívan sikeres, jelenséggé vált franchise-zal.

A helyezés, bár talán az optika szempontjából nem szerencsés, nem feltétlenül jelent olyan gyenge eredményt, mint amilyet a Saints Row első értékelései sugalltak, köztük a miénk is.

A játék valószínűleg nyereséget fog termelni az érintett cégeknek, ahogyan azt Embracer vezetője, Lars Wingefors a befektetőknek is sugallta. Érdemes megjegyezni azt is, hogy ez az adat csak Európára vonatkozik. Az NPD adatai szerint az Egyesült Államokban a legkelendőbb játékokra vonatkozóan a Saints Row a harmadik helyet szerezte meg a konzolokon, míg a GTA 5 sehol sem szerepelt a listákon.

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu