A Plague Tale: Requiem: a jobb megvilágítás és a DualSense hatása

A játékot fejlesztő Asobo Studio vezető pályatervezője elmondta, hogy szerinte mennyire jó lesz PlayStation 5-ön játszani A Plague Tale: Innocence folytatását.

 

A Play Magazine legújabb számában adott interjút Kevin Pinson, az Asobo Studio pályatervezője, és itt az egekbe magasztalta a PlayStation 5-öt, de mivel a megvilágítással kapcsolatos kommentek nem csak a Sony konzoljára vonatkoznak, biztos, hogy itt az Xbox Seriesre is gondolni lehet, ugyanis az indie játékok között kifejezetten sikeres A Plague Tale: Innocence történetének folytatása multiplatform lesz.

„Konkrétan a mi játékunk a fényről szól. A PlayStation 5 teljesítménye lehetővé teszi, hogy több fényt használjunk, [és] több dolgot csináljunk vele. A játékmotor szempontjából nagyon „drága” a fényt játékmechanikaként használni, de ez a jelenlegi [konzol]generáció lehetővé teszi számunkra, hogy dinamikusabb fényeket használjunk. A fény természetesen az előző játékban is fontos mechanika volt: lehetővé tette, hogy a patkányokat távol tartsuk Amiciától, de ez most kibővül a kátrány használatával. Ha nyílt lángba dobod, a ragacsos anyag egy időre megnöveli a fáklya lángoló sugarát, a szélesebb fény pedig lehetővé teszi, hogy olyan területeket is elérj, amelyeket korábban nem tudtál,” mondta Pinson.

A DualSense kontrollert is magasztalta: „Az eredeti játék [A Plague Tale: Innocence] PlayStation 5-re történő átvitele hasznos volt a csapat számára, hiszen így már korán kitalálhattuk, hogy milyen egyedi funkciókat tudunk megvalósítani ezen a konzolon. Természetesen a stúdió megduplázza a DualSense haptikájának használatát, hogy tényleg érezd azt a borzalmas érzést, amikor patkányok nyüzsögnek az ujjaid között. A Plague Tale: Requiem esetében a hangzásvilágról és a környezet fizikalitásáról is sokat beszélünk, így ezt próbáljuk átültetni a haptikus visszajelzésbe. Nagyon jó a DualSense kontrollerrel játszani. Örülök, hogy az emberek hamarosan játszhatnak vele, és visszajelzést adhatnak róla!”

Igaza van: A Plague Tale: Requiem, aminek végigjátszása kb. 15-18 órát igényel majd, október 18-án jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re (Steam). Game Passon is ott lesz, a Nintendo Switchen pedig a felhőből lehet futtatni majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu