A Return to Monkey Islandben a The Last of Us I.-II. Lead Designere: Neil Druckmann is feltűnik kameóként

Neil Druckmann, a The Last of Us és folytatásának kreatív igazgatója megerősítette, hogy a Return to Monkey Islandben egy kameó szinkronhang-szerepet kapott.

 

A Return to Monkey Island fejlesztői úgy tűnik, hogy egy titkos kameót csempésztek be a játékba, ugyanis a Naughty Dog kreatív igazgatója, Neil Druckmann hangja egy karaktert szólaltat meg. Már kapható a Return to Monkey Island, a Lucasfilm Games írójának és rendezőjének, Ron Gilbertnek az új point-and-click kalandjátéka. A klasszikus Monkey Island játékok folytatása tele van poénokkal, utalásokkal és vicces kameókkal. Úgy tűnik, Gilbert megragadta az alkalmat arra is, hogy visszafizessen Druckmann-nak egy korábbi cameóért.

2016-ban Druckmann a VentureBeatnek adott interjújában megerősítette, hogy személyesen kérte meg a Naughty Dog egyik koncepciótervezőjét, hogy segítsen egy easter egget elhelyezni az Uncharted 4-ben. A szóban forgó easter egg a The Secret of Monkey Islandre utalt, amelyet 1990-ben Gilbert rendezett és segített írni. A easter egg egy festmény volt, amelyen egy fiatal kalózkapitányt „Guy”-ként jelöltek meg, amihez egy majom szigilla társult, utalva ezzel a Monkey Island Guybrush Threepwoodjára. Nathan Drake még egy viccet is elsüt a „második legnagyobb ciszternáról”, amely vicc a The Secret of Monkey Islandben is szerepelt.

A szeretet, amit Druckmann és a Naughty Dog osztott meg a Monkey Island iránt, láthatóan megmaradt Gilbertnél, hiszen most megerősítették, hogy maga Druckmann is szerepel egy cameo jelenetben az új játékban. Druckmann egy tweetjében linkelt egy képet a Return to Monkey Island egyik szereplőjéről, aki úgy néz ki, mintha Druckmann lenne. Aztán a Return to Monkey Island kreditpontjaiban megerősítették, hogy Duckmann volt a játék szinkronszínésze. Úgy tűnik, hogy Druckmann örökké a Return to Monkey Island egyik kalózaként fog élni.

Druckmann azt mondja a cameóról, hogy „Még mindig nem tudja elhinni!”, és megosztotta örök háláját Ron Gilbertnek és a Return to Monkey Island fejlesztésében részt vevőknek. Nem ez az első alkalom, hogy Druckmann megemlíti a Return to Monkey Islandet. A játékot a megjelenése óta erősen ajánlotta, és a közösségi médiában már egy ideje izgatottan nyilatkozott róla.

Túl sokat nem kell belelátni az egészbe. Ez csak egy szórakoztató példa arra, hogy a játékfejlesztők, akik értékelik egymás munkáját, összefognak, hogy valami szórakoztatót hozzanak létre. Druckmann gondoskodott arról, hogy Monkey Island képviseltesse magát az Uncharted 4 kalózos történetében, Gilbert pedig azzal viszonozta a szívességet, hogy Druckmann kalózként szerepel az új játékban.

A játékfejlesztés annyira összetett folyamat, hogy az ilyen baráti cameókat és húsvéti tojásokat nehéz kezelni. Az Uncharted 4 nem hivatkozhatott közvetlenül Monkey Islandre az esetleges jogi problémák miatt, így a csapat bizonyára keményen dolgozott azon, hogy ne lépjen át semmilyen határt. Druckmannt pedig rémálom lehetett rávenni, hogy időt szakítson a szinkronmunkára. De most már mind az Uncharted, mind a Monkey Island rajongóinak van valami különleges, amin mosolyoghatnak, miközben végigjátsszák az egyes játékokat.

A Return to Monkey Island PC-re, Mac-re és Nintendo Switch-re jelent meg, tesztünket itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu