A saját autónkat is létrehozhatjuk a Codemasters WRC-játékában?

Egyedi raliautót is használhatunk a terepen a pletykák szerint.

 

A WRC licence több helyen is megfordult. Először az Evolution Studios és a Sony készített belőle öt játékot PS2-re (előbbit később a DriveClub kapcsán ismerhettük PlayStation 4-en), majd pár évvel később az olasz Milestone készített négy játékot (ezek közül az árkádosabb karriermódot kínáló harmadik volt a legjobb), aztán a Kylotonn és a Nacon vette át a rali-világbajnokság licenszét. Tőlük októberben jön az utolsó játék a sorozatban WRC Generations címmel, ám utánuk az Electronic Arts következik, mivel 2020-ban az időközben általuk felvásárolt Codemasters megkaparintotta a jogokat 2023-tól. (Vagy visszaszerezte… ugyanis az Evolutiontől a fejlesztők jelentős része a Codemasters Cheshire-hez ment!)

A Codemasters és a rally elválaszthatatlan a 90-es évek vége óta. A Colin McRae Rally-ból kialakult DiRT-sorozat, és azon belül főleg a DiRT Rally volt elképesztően hiteles, így ők valóban értik a dolgukat. Az Insider Gamingen azt olvashatjuk, hogy a feltehetőleg fantasztikus fizika mellé saját autónk építése is járul, és ezt a járgányt több játékmódban is vezethetjük. Rajtunk áll, hogy miben lesz jó, és miben gyengélkedik; mi választhatjuk meg a hajtóművet, a motort, a kipufogót, a differenciálművet vagy a váltót. A kocsi belsejét és külsejét is a saját ízlésünk szerint alakíthatjuk ki.

Tizenhat eltérő osztályba sorolnak be az autók (itt a Forza szintjeire kell gondolni). WRC, WRC2, H1 FWD (elsőkerekes kocsik), F2 Kitcar – csak néhány példa. Ezekből adódóan eléggé kiadós játékkal jelentkezhet a Codemasters és az Electronic Arts (igaz, utóbbinak máshol meggyűlhetett a baja a versenyzős játékok között: a Criterionnál készülő, és a Battlefield 2042 miatt ideiglenesen szüneteltett fejlesztésű Need For Speed felett gyülekeznek a viharfelhők, erről a minap írtunk).

Mindez persze még nem hivatalos, de arra nagy esély van, hogy a Codemasters új WRC-játékát valamikor 2023-ban látni fogjuk. Lehet, hogy ez már kihagyja a PlayStation 4-et és az Xbox One-t.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu