The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom: kik a Zonai emberek?

A Zonai eddig is rejtélyes csoport volt a The Legend of Zeldában, de lehet, hogy a Tears of the Kingdomban nagyobb szerepet kapnak.

 

A The Legend of Zelda történetének számos csoportja közül a Zonai az egyik legrejtélyesebb eddig. De a jelek szerint nagy szerepet játszhatnak a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom történetében. Az eddig bemutatott trailerek tele vannak utalásokkal arra, hogy ez a rejtélyes törzs kapcsolatban állhat a játék számos megválaszolatlan kérdésével, így a rajongók természetesen kíváncsiak lehetnek, kik ők – vagy kik voltak.

Az olyan csoportokkal ellentétben, mint a Rito, a Sheikah és a Goronok, a Zonai nem szerepelt a Breath of the Wild előtti Zelda-játékokban. A játékvilág egyes részei azonban utalnak arra, hogy kik voltak ők, és milyen szerepet játszottak Hyrule történelmében. A régóta várt folytatás, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom úgy tűnik, mintha többet is elárulna a csoportról. Ez izgalmas kilátás a rajongók számára, akik mélyebb történetre vágytak az előző játékból.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild idejére a zonaiak – úgy tűnik – már egy kihalt törzs. Ennek ellenére a múltbeli jelenlétük észrevehető szerte Hyrule-ban, romok, szobrok, oszlopok és más romló szerkezetek révén, amelyeket hátrahagytak. Ezek különösen feltűnőek a Faron régióban. Link itt találja a Zonai romokat, a zömében összeomlott maradványait annak, ami valószínűleg egy zonai város fontos része volt. A zonai romok és a közeli területek olyan jellegzetes vonásokkal rendelkeznek, mint a vaddisznó-, bagoly- és sárkányszobrok. A törzs tárgyait mind Faronban, mind máshol a törzs címereként szolgáló spirálmintáról lehet azonosítani.

A zonai romok egy hasonló komplexumhoz, a Bátorság Forrásához kapcsolódnak, amely Hylia, a Zelda-történetben szereplő istennő szobrát tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a zonaiak ugyanazokat a vallási nézeteket vallhatták, mint a hyliaiak. Ettől függetlenül a játék kísérő művészeti könyve – The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Creating a Champion – azt is megemlíti, hogy talán egy sárkányt imádtak, amiről a szentély bejárata is mintázva van. A forráshoz kapcsolódó küldetéshez Farosh mérlegére van szükség, hogy feloldhassuk az Ancient Shrine-t. Mivel Farosh a régió sárkánya, lehet kapcsolat a zonai vallással.

A Breath of the Wild tényleges játékmenetében a zonaiak a legjelentősebb szerepet a játék négy legemlékezetesebb szentély-küldetésén keresztül töltik be: az északi Lomei Labirintus, a déli Lomei Labirintus, a Lomei Labirintus-sziget és a Thyphlo romok. A Labirintus szentélyek jutalmul a Barbár szett mindhárom részével összekötik a kapcsolatot, amely egy támadóerő bónuszra összpontosító páncélkészlet. A leltár leírása szerint a készlet „egy ősi harcias törzsből származik a Faron régióból” – ami a zonaiakra utal. A bajnok létrehozása ismét megerősíti ezt, mondván, hogy a szóbeszéd szerint egy vad törzs voltak.

Ugyanakkor a hátrahagyott építmények arra utalnak, hogy elég fejlett nép voltak. Ugyanez a könyv azt is leírja, hogy a mágiában való jártasságukról voltak híresek. Mindezek nagy része kanonikus spekuláció, mivel Hyrule jelenlegi lakói nagyon keveset tudnak a zonaiakról. A bajnok megteremtése azt is sugallja, hogy eltűnésük oka rejtély, így valószínűleg a Breath of the Wild alapját adó Nagy Baleset előtt történt. De ez nem jelenti azt, hogy a társadalmuk nem lehet hatással a Tears of the Kingdom eseményeire.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu