The Witcher: megjelenési időszak a 3. évadnak és az előzményeknek is

MOZI HÍREK – Most már tudjuk, hogy mikor keressük a Netflixen a The Witcher harmadik szezonját, illetve a Blood Origin néven futó előzményeket is.

 

A Netflix Tudum élő adása során a cég elárulta, hogy a The Witcher harmadik szezonja 2023 nyarán fog megjelenni. Videót nem kaptunk, de egy képet igen, ahol láthatjuk Freya Allent, aki Ciri szerepében egy hajóban van. Viszont az, hogy tudjuk, hogy kevesebb mint egy évre van a Vaják hármas számú évada, megerősíti, hogy rövidebb várakozási idő lesz mint amit az első és a második szezon között kellett kibekkelnünk. Erre magyarázat az, hogy a 2. évadot a koronavírus-világjárvány kezdete során forgatták, emiatt pedig elismerésünk, mert a karanténozás és a stábot is érintő fertőzöttség ellenére is megvalósították, amit kell.

A The Witcher harmadik szezonja nagyjából a történet második könyvét követi (Andrzej Sapkowski ezen művét úgy keressük, hogy Vaják IV. – A megvetés ideje!), de már több eltérést láthattunk. Yenn és Geralt ugyanis a sorozat adaptációjában együtt állt készen a világ elleni küzdelemre a második évad befejeztével (Cirivel együtt), míg a könyvben a kapcsolatuk megromlott. A Netflix korábban közölt jellemzése szerint Aretuzába, a mágusok erődítményébe tér vissza a trió, és szépen belekeverednek egy politikai konfliktusba (ami meg is erősíti a Thanedd-puccsot). Vajon hogyan fogja a Netflix a maradék három könyvet (magyar címük: Vaják V. – Tűzkeresztség, Vaják VI. – Fecske-torony, illetve Vaják VII. – A tó úrnője) kezelni?

Karácsonykor pedig a rajongók nagy eséllyel a Netflixen fognak lógni: a Blood Origin, az előzményeket felvázoló sorozat ugyanis december 25-étől lesz elérhető a szolgáltatáson keresztül. A stáb tagjai között megtaláljuk Michelle Yeoh-t, Sophia Brownt, Minnie Drivert és Laurence O’Fuaraint is. A sorozat 1200 évvel a fő Vaják-sága előtt játszódik. Az eredettörténettől nem kevés eltérés lesz: miközben a játékokban és a könyvekben a szörnyvadászok anakronisztikus módon, génmanipulációval jöttek létre a szférák együttállásával, a sorozatban az elvek töltik be az alkotói szerepet. A három fey karakter (Yeoh, Brown és O’Fuarain által megformálva) lesz a főszereplő. Yeoh például Sciant alakítja.

Úgyhogy már emiatt érdemes lehet várni a karácsonyt.

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu