A Marvel játékai nem lesznek az MCU-hoz hasonlóan egymáshoz kötődőek

A Marvel filmes univerzum (ennek angol megfelelőjének rövidítése az MCU) példáját nem fogják követni a Disney alá tartozó képregényes cég IP-iből készülő játékadaptációk.

 

Mostanában a Marvel igyekszik komolyabban terjeszkedni a játékok között. A 2000-es évek végén és a 2010-es évek elején néhány évig ezt már megpróbálta a SEGÁval, de aztán a Sony hozott nagy sikert a cégnek (és írtunk arról is, hogy a Marvel az Xboxnál is próbálkozott, ám sikertelenül!), mivel a Marvel’s Spider-Man remek PlayStation 4-es fogadtatása ennek PlayStation 5-ös remasterét és PC-s portját, majd az önálló kiegészítőnek megfeleő Marvel’s Spider-Man: Miles Moralest, továbbá a teljes értékű, PlayStation 5-exkluzív második részt eredményezte, és az Insomniac Games már a Marvel’s Wolverine-en is dolgozik…

Eközben az Electronic Arts és a Motive a Vasemberből (Iron Man) készít egy játékot, a korábban például az Uncharted sikeréért felelős Amy Hennig pedig a Skydance-nél dolgozik a második világháborúba tett Amerika Kapitány (Captain America) és a Fekete Párduc (Black Panther) játékán. Tehát ez hivatalosan négy projekt (sőt, a Firaxis Marvel’s Midnight Sunsát, továbbá a Niantic Marvel World of Heroesával együtt már hat), így jogos a kérdés, hogy lesz-e valami kapcsolat közöttük úgy, ahogy a Marvel filmjeiben láthattuk már. Erre a kérdésre a Gamesindustry-nak adott választ Bill Rosemann, a Marvel egyik főnöke:

„A világ meglepő módon nagyon ismeri és elfogadja a multiverzumot. Megvannak ezek a különböző valóságok. Most már mind valóságos, és mi mindenkinek meg akarjuk adni a szabadságot, hogy elmondhassa a saját történetét. Nem akarjuk azt mondani, hogy ‘nem robbanthatod fel a Holdat, mert ennek a játéknak, ami itt van egy másik stúdiótól, szüksége van a Holdra’. Mindenkinek meg akarjuk adni a szabadságot és a szabad autósávot, hogy elmondhassa a saját történetét,” mondja Rosemann.

Teljesen logikus. Jobb egymástól függetleníteni a játékokat, mert nem kéne a későbbiekben azt látni, hogy egymásra utalnak, és aki egyiket sem ismeri, nem fogja megérteni, mi történik…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu