Jövőre visszatér az E3 – immár a pontos dátumot is ismerjük!

Az E3 hivatalosan is megerősítette a 2023-ban visszatérő kongresszus időpontját, valamint több, a jövő évi eseményt érintő változást is elárult.

 

 

Az E3 hivatalosan is megerősítette a jövő nyári játékkongresszus dátumait, valamint további információkat közölt az esemény régóta várt személyes visszatéréséről. Több mint 25 év alatt, amióta az éves eseményt először 1995-ben megrendezték, az expó a nyári szezon egyik alapkövévé vált a játékosok számára, rengeteg jelentős felfedezéssel és bejelentéssel. A COVID-19 járvány kitörése azonban igencsak megviselte az expót: a 2020-as és a 2022-es E3 bemutatót is törölték, a 2021-es pedig kizárólag online rendezvényként került megrendezésre.

Az E3 hétfő reggel hivatalosan is nyilvánosságra hozta a kongresszus visszatérésével kapcsolatos információkat, bejelentve, hogy együttműködik a PAX-menedzser ReedPoppal a személyes rendezvény lebonyolításában.

Az E3 2023 június 13. és 16. között kerül megrendezésre a Los Angeles Convention Centerben. Az eseményen a hírek szerint külön napok lesznek a vállalkozások és a fogyasztók számára, a kongresszus első napjait a vállalkozásoknak tartja fenn. A változás célja, hogy a vállalkozásoknak „könnyebb legyen kapcsolatot teremteni” a többi résztvevővel és interjúkat folytatni a potenciális alkalmazottakkal.

 

 

Akadt néhány nagy cím, pl. a The Last of Us remake és a Modern Warfare 2 a Summer Game Festen bemutatott játékok között, de így csak még erősebben érezhettük, mennyien hiányoznak...

 

 

Az is megerősítést nyert, hogy a Los Angeles Convention Centerben külön helyszíneket biztosítanak az üzleti és a fogyasztói oldal számára. A rendezvényen lesz egy üzleti exkluzív terület, amely a tervek szerint csendes munkaterületeket tartalmaz majd a vállalkozások számára, hogy találkozhassanak egymással. Úgy tűnik tehát, hogy a kongresszus első két napja kizárólag a vállalkozások számára lesz nyitva, míg június 15-én és 16-án a fogyasztók számára is megnyílik a rendezvény. A jövő évi kongresszus főbb résztvevőinek listáját még nem közölték.

Míg az E3 hiánya az elmúlt három évben az egész játékvilágban érezhető volt, Geoff Keighley Summer Game Festje igyekezett betölteni az űrt.

A 2022-es játékrendezvényen június folyamán a játékipar számos nagy nevének, köztük a Nintendo, a Sony és a Sega képviselőinek előadásait láthattuk. Az eseményt a csúcson több mint 3,5 millió néző látta egyidejűleg, és összesen több mint 27 millió livestreamet nézett, Keighley pedig megerősítette, hogy a Summer Game Fest 2023-ban visszatér.

Az E3 visszatérése a személyes rendezvényekhez az egyik legnagyobb példája lenne annak, hogy a világjárvány hatásait követően az élet lassan visszatér a normális kerékvágásba. Idén már több játék, köztük a Pokemon és a League of Legends esetében is visszatértek a nagy, személyesen megrendezett versenyes rendezvények.

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu