A Grand Theft Auto 6-szivárogtatással vádolt hacker ártatlannak vallotta magát!

A Grand Theft Auto 6 legutóbbi kiszivárogtatásáért állítólag felelős hacker bűnösnek vallja magát az óvadék feltételeinek megszegésében, de nem számítógépes visszaélésben.

 

 

A 17 éves hacker, aki állítólag felelős a Grand Theft Auto 6 fejlesztői felvételek és valószínűleg más tartalmak nagyszabású kiszivárogtatásáért, nem vallotta magát bűnösnek a számítógépekkel való visszaélés vádjában, bár a jelek szerint az óvadéki feltételek megszegésében bűnösnek vallotta magát. A GTA 6-anyagok kiszivárogtatásával vádolt tinédzsert jelenleg egy ifjúsági fogdában tartják fogva.

Nemrég kezdtek el keringeni a Grand Theft Auto 6 első kiszivárgott felvételei, köszönhetően a fejlesztő Rockstar Games katasztrofális biztonsági résének.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mihez jutottak hozzá a betörés során, a hírek szerint a hacker a Grand Theft Auto 5 és a Grand Theft Auto 6 forráskódját szerezte meg. A hackertámadást követően sokan a közösségi médiában tettették magukat felelősnek az incidensért, míg egy magát a szóban forgó hackernek kiadó személynek sikerült 100 000 dollárt kicsalnia egy személytől egy csalárd üzletben a GTA 5 forráskódjáért.

Egy 17 éves gyanúsítottat nemrég tartóztattak le az Egyesült Királyságban, Oxfordshire-ben az FBI és az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbűnözési Egysége közös nyomozásának eredményeként, és a londoni City of London nyomozó felügyelője, Michael O’Sullivan szerint az állítólagos hacker ártatlannak vallotta magát a számítógépes visszaélés vádjában.

 

 

 

 

A gyanúsított azonban bűnösnek vallotta magát egy korábbi letartóztatás során megállapított óvadéki feltételek megszegésében, amikor az akkor 16 éves hacker egy olyan csoport tagja volt, amelyet nagyvállalatok – például a Microsoft – feltörésének gyanújával tartóztattak le.

Mivel kiskorú, a Grand Theft Auto 6 hacker személyazonossága valószínűleg rejtve marad.

A Rockstar Games közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy „hálózati behatolás” történt, amelynek következtében az információk a szervereiről kerültek le, bár a GTA fejlesztője ragaszkodik ahhoz, hogy az incidensnek „nincs hosszú távú hatása a fejlesztésre”. Azt is mondhatnánk, hogy a kiszivárogtatás jelentős sajtóvisszhangot biztosított a Grand Theft Auto 6 számára, és nem szándékos mellékhatásként tovább népszerűsítette a várva várt címet.

A korábban pletykált részleteket, mint például a Grand Theft Auto 6 férfi és női főszereplőit és Vice City helyszínét a kiszivárgott felvételek megerősítették, bár minden bizonnyal még bőven lesz felfedezni való játék, ha a GTA 6 végre megjelenik a következő években.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu