Az Overwatch 2 rögzítheti majd a beszélgetéseinket?! Telefon is kell a játékhoz

A Blizzard részletezi néhány módját annak, hogyan fog fellépni a „zavaró játékosok” ellen az Overwatch 2-ben, ami magában foglalja a voice chat felvételét és a telefonszám-követelményt.

 

 

Az Overwatch 2 részletesen bemutatta a „Defense Matrix” kezdeményezését a csalók és általában a zavaró játékosok ellen, bár ennek része lesz, hogy mindenkinek, aki játszik a játékkal, hozzá kell adnia egy telefonszámot a fiókjához, és bele kell egyeznie abba, hogy a hangcsevegését esetleg rögzítsék. Az Overwatch 2 október 4-én jelenik meg korai hozzáférésű, ingyenesen játszható játékként.

Az Overwatch 2 megjelenésével a Blizzard bevezeti az SMS Protectet, amely segít ellenőrizni az adott Battle.net fiók tulajdonjogát.

Ez azt jelenti, hogy a játékosoknak egy telefonszámot kell csatolniuk a Battle.net-fiókjukhoz ahhoz, hogy az Overwatch 2-t PC-n és konzolokon is játszhassák. A telefonszámok csak egyszer használhatók, és a játékosok nem regisztrálhatnak több fiókot ugyanarra a telefonszámra. Azoknak, akik az eredeti Overwatch dobozos verziójával rendelkeznek, a második rész megjelenése után is hozzá kell adniuk egy telefonszámot a további játékhoz. A Blizzard szándéka ezzel az, hogy megnehezítse a kitiltott játékosok visszatérését a játékba, valamint hogy biztonsági megoldás lehessen a „fiók kompromittálódásának előre nem látható esetére”.

 

 

 

 

A telefonszám-követelmény az Overwatch 2-ben a megjelenéskor lesz, valamikor a megjelenés után pedig a Blizzard a hangátiratokat is bevezeti. Ez lehetővé teszi majd a fejlesztők számára, hogy „ideiglenesen” hangchat felvételt gyűjtsenek egy jelentett játékosról, és leírják a mondanivalóját szöveges beszédprogramok segítségével. Ezt a szöveget aztán a Blizzard csevegést felülvizsgáló eszközei elemzik, hogy „zavaró viselkedést” keressenek.

A Blizzard közölte, hogy a hangfelvételt az átírás után törlik, míg a szöveges fájlt 30 napon belül.

A Blizzard hangsúlyozza, hogy a hangos csevegés adatait nem fogják „hosszú távon” tárolni, ezért a játékosoknak azonnal jelenteniük kell a zavaró hangos csevegő viselkedést.

Azzal, hogy a játékhoz telefonszámot kell megadni, és ideiglenes hangchat-felvételeket készítenek, a Blizzard célja, hogy könnyebben felvegye a harcot a csalók és a „zavaró” játékosok ellen. Ugyanakkor felmerülhetnek bizonyos aggályok, hiszen ezekkel a rendszerekkel könnyű visszaélni, illetve előfordulhat, hogy egyes játékosokat tévesen tiltanak ki, ahogy az más játékok esetében is megtörtént. Érdekes lesz látni, hogy az Overwatch közösség hogyan reagál ezekre a változásokra, mivel a korábbi beszámolók szerint a játékosok nem fogadták jól a voice chat rögzítését.

Forrás: Blizzard

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu