PS Plus Premium: komoly gondok lehetnek egyik-másik klasszikus PS2-játékkal?!

Néhány játékos a PS Plus Premiumon komoly grafikai problémákról számol be olyan klasszikus játékok esetében, mint az Ape Escape 2 és az Okage: Shadow King.

 

 

Egyes PS2-es játékok, mint az Ape Escape és a Primal, állítólag komoly vizuális problémákkal küzdenek a PS Plus Premium verziójukkal. A PS1-től a PS3-ig, valamint a hordozható PSP-ig terjedő klasszikus PlayStation-játékok könyvtárának hozzáadása volt a PS Plus Premium egyik fő vonzereje a szolgáltatás átalakításának bejelentése után. A Premium előfizetéssel elérhető több mint 400 klasszikus játékból álló katalógusnak köszönhetően sok rajongó várta, hogy streamelhesse és letölthesse kedvenc klasszikus játékait.

A PlayStation Plus subredditre küldött bejegyzésében a Reddit-felhasználó oilfloatsinwater azt állította, hogy az Ape Escape 2 PS Plus Premium verziójával jelentős technikai problémák merültek fel.

A bejegyzés a több vizuális problémát is leírt az Ape Escape 2 portjával kapcsolatban, többek között a képernyő villódzását, a szöveg és az ikonok villódzását, valamint a textúrák nem megfelelő betöltését. A felhasználó azt is állította, hogy más játékosok is hasonló problémákról számoltak be olyan játékokkal kapcsolatban, mint az Okage: Shadow King és Primal játékokról a szolgáltatáson keresztül.

A subreddit más felhasználói is sok hasonló problémát ismételtek, mint amit oilfloatsinwater az Ape Escape 2 kapcsán tapasztalt. Néhányan azt javasolták, hogy a port jobban fut PS4-en, mint a PS5-ös verzió. A Gaming YouTuber Mystic is feltöltött egy videót a csatornájára, amiben hasonló problémákkal foglalkozik különböző játékokkal kapcsolatban, mind a posztban említettekkel, mind másokkal, például a Manhunt és a The Warriors játékokkal. A Sony hivatalosan még nem foglalkozott a PS Plus Premium portokkal kapcsolatos teljesítményproblémákkal.

A PS Plus Premium klasszikus ajánlatai között a Sony számos korábbi konzoljának széles választéka megtalálható, különös tekintettel a PS3-ra.

A PS3-as játékok teszik ki a PS Plus Premium tagok számára a klasszikusok könyvtárának legnagyobb részét, a PS3-as játékok csak streamelésre érhetőek el. A PS3-nak köztudottan nehézséget okozott a későbbi PlayStation-konzolokkal való visszamenőleges kompatibilitás a konzol egyedi architektúrája miatt. Számos rajongók által kedvelt PS3-játék, például a Metal Gear Solid 4 még mindig nem játszható a modern konzolokon.

A legutóbbi frissítések olyan klasszikus Sony-játékokkal egészítették ki az előfizetési csomagot, mint a Sly Cooper és a Syphon Filter 2. Más népszerű játékok, mint a Dino Crisis és a The Legend of Dragoon esetében szintén arról pletykálnak, hogy a közeljövőben érkeznek PS Plus-ra.

Forrás: YouTube, Reddit

Ape Escape 2, a game on PS Plus Premium, is completely broken on PS5 from PlayStationPlus

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu