A Netflix eltávolítja a Dahmer LMBTQ címkét az online kritikát követően

MOZI HÍREK – A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori LMBTQ tartalomként lett megjelölve a Netflixen, ami vitát váltott ki a közösségi médiában.

 

A Netflix vezetői talán tisztában voltak vele, hogy a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori kiadásával bizonyos szintű vita várható, de talán a vártnál kicsit több is volt. Persze, mivel a sorozat a valós életből ismert sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer szörnyű bűntetteire fókuszál, nem a gyengébb idegzetűeknek való. Sok néző azt mondta, hogy még az első epizódot sem tudta megemészteni, nemhogy végignézni az egész sorozatot.

De volt egy másik probléma is, ami sok nézőnek a Netflix által kiadott Monsterrel kapcsolatban felmerült. Eredetileg LMBTQ tartalomként volt megjelölve, mivel Dahmer és áldozatainak többsége meleg férfi volt. A probléma az, hogy ez nem az a reprezentáció volt, amit az LMBTQ közösség keresett, tekintve, hogy az LMBTQ címke olyanok között szerepelt, mint „baljós”, „pszichológiai”, „horror”, „vintage crime” és „dark”.

„Lololo, ez hisztérikus a Netflix részéről” – áll az egyik tweetben a címkéről. „Az LMBTQ címkét rácsapni a Dahmerre, mintha ‘LMBTQ tartalmat keresel? Hát fiam, van egy sorozatunk a számodra! Ahol minden epizódban egy másik LMBTQ személyt mészárolnak le és esznek meg!’ Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a Schindler listája egy családi film zsidó embereknek.”

„Képzeld el, hogy rákattintasz az ‘LMBTQ’ kategóriára, és ezt kapod” – olvasható egy másik tweetben Quinton Reviews, benne egy hátborzongató közeli fotóval Evan Petersről, mint kannibál gyilkosról.

„Képzeld el, hogy a Jeffrey Dahmer Netflix-sorozatot LMBTQ-barát szerelmi történetnek nevezed” – áll egy másik tweetben. „2022 f***ing valami”.

A Netflix vette az adást és akcióba lépett. A L.A. Times szerint a streamingszolgáltató azóta eltávolította az LMBTQ jelzőt a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatról.

A Netflixet korábban is élesen kritizálták a sorozat megjelenése miatt, a panasz konkrétan Dahmer egyik áldozatának családjától jött. Eric Perry, a Dahmer-áldozat Errol Lindsey unokatestvére a Netflixet szidta, amiért egy újabb sorozatot indít a gyilkosról, amikor már annyi film, tévéműsor és podcast készült róla a múltban.

„Nem mondom meg senkinek, hogy mit nézzen, tudom, hogy az igazi bűnügyi média hatalmas vonzerő, de ha valaki tényleg kíváncsi az áldozatokra, a családomnak (az Isbell család) marhára semmi köze ahhoz, amit ebben a sorozatban bemutattak” – mondta Perry. „Újra és újra retraumatizál, és miért? Hány filmre/műsorra/dokumentumfilmre van szükségünk?”

Lindsey idősebb nővére, Rita Isbell emlékezetes módon a tárgyalás egy pontján, az áldozati vallomásának felolvasása közben Dahmerre rontott. Ezt a Dahmer-sorozathoz újraalkották, és Isbell számára ez talán egy kicsit túlságosan is pontos volt. A jelenet szinte olyan érzést keltett benne, mintha saját magáról készült felvételeket látna, és ez is felidézte benne az akkori szörnyű fájdalmak emlékét.

„Majdnem azt hittem, hogy én vagyok az” – mondta a riporter Kelsey Vlamisnak. „A haja olyan volt, mint az enyém, ugyanazokat a ruhákat viselte. Ezért olyan érzés volt, mintha újra átélném az egészet. Visszahozta az összes érzést, amit akkor éreztem.”

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu