Huszonöt éves az Age of Empires: rengeteg újdonsággal és meglepetéssel készülnek a fejlesztők!

Az Xbox Game Studios az Age of Empires 25. évfordulóját ünneplő live streamre készül meglepetésekkel, bejelentésekkel és interjúkkal.

 

 

A kiadó Xbox Game Studios és az Age of Empires-t fejlesztő Relic Entertainment bejelentette, hogy egy évfordulós streamet tartanak, amely meglepetéseket is tartalmazni fog. A játékszéria 25. évfordulóját élő közvetítéssel ünneplik, új bejelentésekkel és interjúkkal. A streamet október 25-én sugározzák, a 15-i évfordulót követően. A nézők a Twitch-en, valamint a játék, a Red Bull Gaming és az Xbox YouTube csatornáin vehetnek majd részt az ünneplésben.

A legendás valós idejű stratégia, az Age of Empires 1997 októberében jelent meg, és azóta is a műfaj egyik legkiemelkedőbb játékának számít.

Hosszú szünet után a Microsoft tulajdonában lévő Xbox Game Studios tavaly az Age of Empires 4-gyel újjáélesztette a nagyra becsült franchise-t. Elődjét, az AoE 3-at eredetileg az azóta bezárt Ensemble Studios fejlesztette, és 2005-ben jelent meg a nagyközönség számára. A játék még egy óriási leállás után is úgy tűnt, hogy ott folytatja, ahol a franchise abbahagyta, és a 2021-es év egyik legjobb többjátékos élményének tartották.

 

 

 

 

Kiderült továbbá, hogy az új Age of Empires 4: Anniversary Edition a stream napján jelenik majd meg a Steamen és a Microsoft Store-on keresztül. A játék az új Anniversary Update-tel érkezik, amely a nemrég megjelent „Ottomans and Malians” kiegészítést tartalmazza, így két új civilizációval bővül a játék eredeti nyolc civilizációja. Az Xbox Game Studios nem feledkezett meg a korábbi címek rajongóiról sem.

Az évfordulós ünnepségek játékbeli kihívásokkal és exkluzív jutalmakkal bővítik az Age of Empires 2: Definitive Editiont és az Age of Empires 3: Definitive Editiont is.

Ami a titkos bejelentést vagy meglepetéseket illeti, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy az Xbox Game Studios bejelenti az AoE 4 utódját. A stratégiai játékok szavatossági ideje általában hosszabb, mint más műfajoké, és a legújabb cím valószínűleg még néhány évig kitart. A közeljövőben azonban egy megfelelő bővítést láthatunk. Az AoE 4 jelenleg csak négy kampányt és tíz civilizációt tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az AoE 4-hez készülhet egy olyan bővítmény, mint az AoE 3-hoz készült The Asian Dynasties.

Forrás: Microsoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu