Minden, amit a PlayStation Starsról tudni kell

A Sony Interactive Entertainment felvázolta a menetrendet is, és igen, a PlayStation Plus három szintűvé változtatásához hasonlóan most is mi leszünk az utolsóak…

 

A PlayStation Appon keresztül iOS-en és Androidon indul el a PlayStation Stars szeptember 29-én Ázsiában (és Japánban is), majd az amerikai kontinensen október 5-én, végül Európában és Ausztráliában október 13-án. Ingyen csatlakozhatunk (akár a PlayStation.comon keresztül is), de a konzolos megjelenésre még várni kell. Csak el kell fogadni a felhasználói feltételeket, és rendelkeznünk kell egy PlayStation Network-fiókkal. PlayStation Plus-előfizetés nem kötelező, de pluszokat kapnak a tagok majd.

A PlayStation Starsban különböző kampányok és tevékenységek teljesítésével jutalmakat szerezhetünk. A „havi bejelentkezés” kampány például annyit igényel, hogy játsszunk egy tetszőleges játékkal a jutalmunkért. Más kampányok során bizonyos trófeákat kell megnyitni, esetleg az első között kell lennünk, aki „kiplatináz” egy nagyobb játékot az országunkban vagy a régiónkban. Az első kampányok közé tartozik a Hit Play/1994, ahol azok a tagok, akik azokat a játékokat indítják el, amik passzolnak a dalalapú nyomokhoz, különleges gyűjthető tárgyat kapnak. A kampányokat a PlayStation Appban lehet figyelemmel követni.

Kétféle jutalom létezik: a hűségpontok és digitális gyűjthető tárgyak. Az előbbieket egy katalógusban lehet beváltani. Ebben találhatunk PSN-es egyenleget, exkluzív digitális gyűjthető tárgyakat és bizonyos PlayStation Store-os termékeket. A PlayStation Stars programhoz csatlakozó PlayStation Plus-előfizetők automatikusan pontokat kapnak a PlayStation Store-ban történő vásárlások után. A digitális gyűjthető tárgyakat a franchise rajongói fel fogják ismerni: digitálisan ábrázolt karakterek lehetnek ezek, vagy a Sony innovációs múltját megidéző, nagy becsben tartott eszközök. Lesznek új gyűjthető tárgyak, amelyeket rendszeresen meg lehet szerezni, de igazán ritka dolgok is lesznek, nem beszélve a meglepő, csak szórakoztatás céljából beszerzett egységekről.

A kiérdemelt vagy megszerzett digitális gyűjthető tárgyak a PlayStation alkalmazáson belül elrendezhetőek egy vitrinben, amit mások is láthatnak (ezt be lehet állítani). A PlayStation Starshoz csatlakozáskor megkapjuk a Star Gazer távcsövet. A tagok által megszerezhető első digitális gyűjthető tárgyak között lesz Punto, a gondolier az Ape Escape 2-ből, a PocketStation, vagy például Toro és Kuro ünneplése. Ezeket a digitális gyűjthető tárgyakat a Sony kizárólag a hűségprogramjához hozta létre. Bár némelyikük ritka lehet, nem egyediek, és nincsenek a blockchainen. Nem lehet őket eladni vagy cserélni. A digitális gyűjthető tárgyak ritkaságát a kampány részleteit tartalmazó képernyőn és a gyűjthető tárgy adatlapján megtalálhatjuk.

A pontegyenlegünket a PlayStation App alkalmazásban a Player Profile / PlayStation Stars Points History (magyarul kb. Játékos profilja / PlayStation Stars pontösszesítő) menüpont alatt találhatjuk. A beváltásukhoz menjünk a PlayStation App > Player Profile > Playstation Stars > Rewards Catalog (kb. PlayStation App > Játékos profilja > Playstation Stars > Jutalomkatalógus) menüponthoz. A PlayStation Networkös egyenlegünkkel nem lehet PlayStation Stars pontot gyűjteni.

A PlayStation Starsnak négy státuszszintje lesz, amelyek az elért mérföldköveket tükrözik. Ezek a játékért, valamint a PlayStation Store-ból történő teljes játékvásárlásokért megszerzett nem közös trófeák számán alapulnak. Minél magasabb a szintünk, annál több kedvezményt és előnyt kapunk. Ha elértünk egyet, akkor a naptári év hátralévő részében és további 13 hónapig maradhatunk ott. Ha például októberben szereztük meg a 2-es státuszszintet, akkor a 2-es státuszszint az adott naptári évben érvényes marad, plusz ezen felül tizenhárom hónapig (tehát idén októbertől 2024 januárjának végéig).

Legalább nem NFT-znek…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu