Breaking: a Google Stadia lehúzza a rolót – kiderült, meddig játszhatunk még rajta!

TECH HÍREK – Hivatalos megerősítést nyert, hogy leáll a Google Stadia videójáték streaming szolgáltatás; a felhasználók elveszítik a hozzáférést a játékaikhoz.

 

 

A Google Stadia streaming szolgáltatása hivatalosan is leáll, és bár a felhasználók visszakapják a vásárlásaik árát, a játékaikhoz való hozzáférést elveszítik. Habár néhány hónappal ezelőtt már felröppentek olyan pletykák, hogy a Google a szolgáltatás leállítására készülhet, mi is alig hisszük el, hogy végül tényleg meglépték a dolgot.

A rossz hír az, hogy a Google Stadia felhasználói elveszítik a hozzáférést a szolgáltatáson keresztül megvásárolt vagy a Stadia ingyenes játékprogramján keresztül igényelt játékokhoz és DLC-khez.

A „jó” hír az, hogy a Google legalább visszatéríti a Stadia-felhasználóknak a Google Store-on keresztül történt vásárlásaikat, és a visszatérítések nagy része várhatóan 2023. január közepéig lezárul. Ez egybeesik a szolgáltatás leállításának időpontjával, mivel a Google megerősítette, hogy a Stadia 2023. január 18-án áll majd le.

A Stadia technológiát a Google továbbra is használni fogja a YouTube, a Google Play és a kiterjesztett valóság projektekben. A Google azt is tervezi, hogy a Stadia technológiát más játékfejlesztő cégek számára is elérhetővé teszi. A Google Stadia csapatában dolgozó „sok” alkalmazottat áthelyeznek a cég más részlegeibe.

A Google Stadia leállításának időpontja 2023 január 18.

 

 

 

 

A Google Stadia lendületesen indult, és olyan jól fogadott multiplatformos címekkel, mint a Destiny 2, a Mortal Kombat 11, a Red Dead Redemption 2 és más játékok. Induló játékai között szerepelt a GYLT című exkluzív játék is, mint a túlélőhorror műfaj családbarátabb változata. A GYLT a megjelenésekor vegyes kritikákat kapott, de még így is lehetnek olyanok, akiknek érdemes lesz kipróbálni a játékot. Sajnos a GYLT más platformokon egyelőre nem elérhető, szóval ha valaha ki akartátok próbálni, itt az utolsó alkalom.

Az, hogy a Google visszatérítést ad a játékosoknak a Stadia hardver és szoftver megvásárlásáért, korrekt dolog, de sokakat így is joggal bosszanthat, hogy elvesztették a játékukhoz való hozzáférést. Ez komor emlékeztetőül szolgál a digitális játék hátrányaira. Mindig fennáll az esélye annak, hogy ezek a cégek leállítják online szolgáltatásaikat, és ezzel a játékosok elveszítik a hozzáférést játékkönyvtáraikhoz.

A Google Stadia elképzelése a konzol nélküli, felhőalapú játék jövőjéről ambiciózus volt, de úgy tűnik, a játékosok nem álltak készen az ugrásra.

A felhőalapú játék azonban továbbra is része lesz a közbeszédnek, hiszen az olyan szolgáltatások egyik legfontosabb jellemzője, mint az Xbox Game Pass és a PlayStation Plus.

Forrás: Google

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu