Deathverse: Let It Die: PlayStationös rajt, tervben a cross-play [VIDEO]

A Supertrick Games és a GungHo Online Entertainment PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en elindította már a játékot, ám PC-n még nem.

 

A lenti videóban a dicsőségesnek és véresnek nevezett akció mellett azt is láthatjuk, hogy mire számíthatunk a Deathverse: Let It Die első évadában. A játékban a világhírű televíziós műsor, a Death Jamboree versenyzőjeként egy 16 játékosra szabott túlélőharc-arénában mérkőzhetünk meg egymással. Lesz egy hűséges robottársunk, Wilson is, de amúgy PvPvE játékmenetre kell számítani, így a káosz közepette több tényezőre is gondolnunk kell, hogy mi legyünk az utolsó túlélők.

A Föld dühe nevű szeizmikus katasztrófa után az emberiség a kihalás szélére jutott, és az átélt borzalmaktól megsebzett túlélők vérszomjukat a halálos és dekadens Death Jamboree-val igyekeznek csillapítani. A baljósnak tűnő tévéműsorban bárki versenyezhet, hogy szerencséjük legyen, de az arénába toppanva már csak egy kiút van: meg kell ölni a konkurenciát. Ha sztárrá szeretnénk válni, akkor a ranked meccsekben bizonyítsuk erőnket, esetleg engedjük szabadjára képességeinket az Exhibition módban. „Szobára is mehetünk”: a Room meccsekben a barátainkkal is összeállhatunk.

Több fegyver közül választhatunk (macséta, kalapács, a karjaink, illetve Uncle Death kedvence, a katana között). A meccsek során növelhetjük szintjüket és tulajdonságaikat. Az anyagokat begyűjtve kraftolhatunk még erősebb változatokat. Az első évad során a dupla késsel is bővülni fog a kínálat. A meccsek különböző, egységeknek nevezett színpadokon zajlanak. Ezek mindegyike különálló zónákkal rendelkezik. Ahogy fogy az idő, úgy nő a szennyezettség, és egyre kisebb lesz a terület, ahol ép bőrrel harcolhatunk, ugyanis a fertőzött zónában maradás a halállal egyenlő. Fentről meglephetjük ellenfeleinket, elbújhatunk a bokrokban,  vagy az árnyékból is lecsaphatunk. Érdemes a terep adottságait kihasználni.

Vérfagyasztó Cryptidek járják a csatateret, és amikor a gyilkos vadászok belépnek a területre, csak két lehetőség van: menekülünk vagy meghalunk. Az 1. szezon során három különböző vadászra számíthatunk. Ők (Q, G és M) egyedi képességekkel bírnak, és ki kell ismernünk őket a túlélés érdekében. A gombák és az alképességek felvételével módosíthatjuk a képességeinket, így nőhet a túlélsi esélyünk. A fegyverek fejlesztéséhez és a skinekhez is találhatunk anyagokat. A tárgyakat a megölt ellenfeleink ejtik, vagy a pályákon elhelyezett dobozokban találhatjuk meg őket.

A stílusos módon történő gyilkolás különösen a Judgment (végítélet  használatával jó pontokat (GP, good point) ad nekünk a Death Jamboree közönsége. Ez növeli a feszültségünket (Voltage, hasonlít a többi játékban az életerőnkhöz) és a támadóerőnket, így a rajongók kedvencének kell lenneünk. A skinünkön a ruhánkat kombinálhatjuk, Wilsont is más gúnyába öltöztethetjük, a pajzsunkon is módosíthatunk, de akár a várószobánk is a mi stílusunkat képviselheti.

Novemberben a Let It Die Collection Vol. 1 érkezik, amiben egy limitált ideig elérhető Metro Fighter skin és Uncle Death pajzs skin lesz. Ezek a Let It Die alapján készülte. A 2023 telén/tavaszán kezdődő 2. szezonban a játékosok kupamérkőzésekre és egy Masters versenyre számíthatnak. Itt eldől, ki lesz az évad legjobb gyilkológépe, továbbá jön egy új, még be nem jelentett fegyver is. A 3. évad a Let It Die tematikáját követi. Ebben is jön egy új fegyver, egy vadász, illetve a korlátozott ideig tartó Duo Death Match esemény is említésre méltó: itt párosan küzdhetünk meg ellenfeleinkkel. Mindegyik szezonban a már meglévő fegyverek új típusai is megtalálhatóak lesznek. A jövőben tervben van a PlayStation és a Steam közötti cross-play, a HDR-támogatás, a könnyebb kezelhetőséget biztosító funkciók, a rögzítés és visszajátszás, továbbá a háttérzene cseréjének lehetősége.

A Deathverse: Let It Die PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en már fut, és a free-to-play multiplayer túlélősdi október 5-étől lesz elérhető PC-n (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu